Ceaiurile, ciocolata caldă și vinul fiert sunt băuturile perfecte în aceste zile friguroase când tot ce ne dorim este să stăm la căldură și să ne relaxăm. Vă prezentăm o rețetă de ciocolată caldă cremoasă italiană, care vă va face mai frumoase după-amiezile și de care vă veți ...
Sărbătorile au trecut și, după atâtea zile în care mesele au fost încărcate de mâncare care mai de care mai gustoasă, dar și destul de greu de digerat, organismul are nevoie de o perioadă de repaus. Vă propunem astăzi o rețetă de supă-cremă de ardei copți, ușoară și foarte ...
Dacă vrei să te strecori în Noul An precum peștele prin apă, ar trebui ca în noaptea de Revelion să nu îți lipsească preparatele din pește de pe masa de sărbătoare. Vă prezentăm astăzi o rețetă de aperitiv elegant cu somon afumat, avocado și cremă de brânză cu care vă puteți ...
După o masă copioasă de Crăciun, ce poate fi mai bun decât un desert răcoritor? Vă prezentăm o rețetă ultrarapidă de salată de fructe. Aveți nevoie de doar 2 mere, 2 - 3 piersici sau nectarine (acum se găsesc toate fructele în marile magazine), 2 banane, înghețată de vanilie și ...
Patru restaurante din București, respectiv Beca's Kitchen, Zexe Zahana, Le Bistrot Francais și Joseph by Joseph Hadad, apar pe lista celor mai bune 1.000 de restaurante din lume, potrivit „La Liste“, se arată într-un comunicat al Ambasadei Franței la București. „La Liste“, care ...
Ciocolata este poate cel mai apreciat dulce atât pentru copii, cât și pentru adulții care doresc să își îndulcească zilele cu gustul său fin. Constănțenii care vor să se răsfețe cu praline de ciocolată de cea mai bună calitate sau cei care caută un loc liniștit în care să ...
În fiecare an, iubitorii naturii susțin că brazii trebuie să rămână în păduri, iar de Crăciun ar trebui împodobiți brazi artificiali, în timp ce în tabăra cealaltă sunt persoane care spun că Sărbătorile fără mirosul cetinei de brad nu sunt complete. Maestrul ...
Vin Sărbătorile de Iarnă, iar gospodinele se gândesc deja la meniul cu care își vor întâmpina oaspeții în ziua de Crăciun. Vă prezentăm astăzi o rețetă de aperitiv elegant și gustos - terine cu roșii și brânză - cu care vă puteți impresiona invitații, de pe site-ul ...
Asociaţia „Zâmbet pentru Suflete” derulează un nou eveniment din cadrul Campaniei „Prăjiturim pentru un Moș Crăciun mai bun”, care se va desfășura în Maritimo Shopping Center în perioada 15 decembrie - 5 ianuarie. Pe 18 decembrie, în incinta centrului comercial va ...
Fursecurile frumos decorate pentru Crăciun sunt o încântare atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Vă propunem o rețetă simplă de fursecuri pe care le puteți decora după bunul plac, iar apoi le puteți oferi celor dragi. Pentru aproximativ 20 de fursecuri aveți nevoie de 225 de ...
„Șalăul Doamna Casei” și „Pâine de migdale” sunt două reţete foarte vechi, de peste 100 de ani, şi deosebit de apreciate la acea vreme, care au fost publicate în „Carte de bucătărie - 1.501 feluri de măncări” (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa, şi ...
Dacă sunteți amator de mâncare chinezească, cu siguranță ați încercat măcar o dată o porție de Furnici în copac în restaurantele chinezești. Dacă gustul tăițeilor de orez cu carne v-a plăcut, ați putea să pregătiți și acasă acest preparat, care este destul de ușor de ...
Dacă vrei să guști din savoarea micului dejun franțuzesc, trebuie să pregătești croissante cu unt, care fac mesele de dimineață mai plăcute. Crocante pe exterior, pufoase la interior și cu o aromă puternică de unt, croissantele acestea sunt perfecte pentru micul dejun sau ca gustare și se pot servi cu ...
Bananele pot avea efecte miraculoase atunci când sunt introduse în dieta zilnică. Ele sunt bogate în potasiu, care are un efect vasodilatator. Asta înseamnă că vasele de sânge se măresc, iar presiunea arterială se reduce. O banană conține în jur de 378 de miligrame de ...
Bucătăria tradițională românească este recunoscută și apreciată pentru mâncărurile alese și foarte gustoase. Masa nu ar fi completă fără o plăcintă tradițională cu brânză, așa că astăzi vă prezentăm o rețetă ardelenească foarte apreciată și mai ales, foarte gustoasă ...
Creștinii ortodocși au intrat de peste o săptămână în Postul Mare al Crăciunului, așa că vă prezentăm astăzi o rețetă de post: supa-cremă de linte roșie. Supa de astăzi este realizată după o rețetă turcească, la prepararea căreia sunt necesare 250 de grame de linte, 1,5 litri de apă ...
Starea de spirit a unei persoane poate fi lesne schimbată de gustul unui aliment, susțin cercetători din Olanda, Austria și Finlanda, într-un studiu publicat în revista ”Food Research International”. Oamenii de știință au apelat la patru tehnici diferite pentru a măsura răspunsurile ...
Se crede că, la Cina cea de Taină, apostolii ar fi mâncat Charoset, un desert interesant, potrivit antena3.ro. Acesta constă într-o combinaţie de mere tocate mărunt şi nuci pisate, la care se adaugă stafide strivite, curmale, scorţişoară şi miere. Consumat în mod regulat, acest desert ...
INGREDIENTE Pentru umplutură: 3-4 linguri ulei de măsline, 2 ouă, oregano, 75 g parmezan, 150 g caşcaval, 100 g mozzarella, 100 g şuncă. Pentru aluat: 1 vârf de linguriţă de sare, 1 gălbenuş, 2 linguri ulei de măsline, 10 g drojdie de bere, 200 g făină. Pentru ornat: 20 linguri caşcaval ...
Vă prezentăm astăzi o rețetă ce are cel puțin 100 de ani vechime, fiind descoperită într-o carte de bucate din 1935 - ”Carte de bucătărie - 1.501 feluri de mâncare”, și care poate fi pregătită cu succes pentru mesele în familie. Supa de pipotă și ficat se pregătește ...