Telegraf Online - Culinar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Culinar

Rețetă de bruschette cu roșii și mozzarela. Gata în 15 minute!
3 noiembrie 2015 Rețetă de bruschette cu roșii și mozzarela. Gata în 15 minute!

Vă propunem o rețetă de bruschette cu roșii și mozzarela, un aperitiv de origine italiană. Este o rețetă extrem de populară, dar totodată simplu de preparat, pentru zilele când nu aveți timp deloc să stați în bucătărie, dar vă doriți o gustare delicioasă. Aveți nevoie de doar ...

Berlinul, noua capitală vegetariană a lumii
2 noiembrie 2015 Berlinul, noua capitală vegetariană a lumii

Revista americană de gastronomie ”Saveur” a acordat Berlinului titlul de Nouă Capitală Vegetariană, informează agenția DPA. ”Berlinul este primul oraș occidental important unde vegetarianismul a reușit o paritate culinară completă cu dieta tradițională carnivoră”, a argumentat ...

Meniuri... groaznic de bune, de Halloween
29 octombrie 2015 Meniuri... groaznic de bune, de Halloween

Sărbătoarea de Halloween se apropie, iar bucătarii au dat frâu liber imaginației și au creat preparate care de care mai înfricoșătoare, dar în același timp spectaculoase. În multe magazine din Constanța putem găsi gogoși colorate în portocaliu, care au luat formă de dovleci ...

A 21-a ediție a Salonului Mondial al Ciocolatei, la Paris
28 octombrie 2015 A 21-a ediție a Salonului Mondial al Ciocolatei, la Paris

Cea de-a 21-a ediție a Salonului Mondial al Ciocolatei îi va încânta pe amatorii de dulciuri, în perioada 28 octombrie - 1 noiembrie, la Centrul Expozițional Porte de Versailles din Paris. La această ediție, 700 de participanți din 40 de țări, dintre care 220 de ciocolatieri, vor oferi ...

Cum poți salva o supă prea sărată
27 octombrie 2015 Cum poți salva o supă prea sărată

Sarea în exces poate distruge gustul supei pe care tocmai ai preparat-o. Dacă din greșeală ai adăugat prea multă sare, nu îți face griji. Există o soluție pentru a scăpa de accidentele de acest fel. Poți adăuga un cartof curățat, tăiat în cuburi mari. Cartoful va acționa ca un burete ...

Salată de toamnă delicioasă, cu dovleac și rucola
26 octombrie 2015 Salată de toamnă delicioasă, cu dovleac și rucola

Dovleacul și nucile sunt doar câteva din ingredientele care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie la început de toamnă. Dacă vrei să începi toamna cu o alimentație sănătoasă, poți încerca o salată hrănitoare realizată din aceste ingrediente de sezon. În preparea ...

Aqua Magic are restaurant cu specific românesc
25 octombrie 2015 Aqua Magic are restaurant cu specific românesc

Parcul de distracție Aqua Magic din stațiunea Mamaia este pe... val nu doar în timpul verii, ci și în extrasezon, mai ales de când găzduiește un nou local. Un restaurant cu mâncare tradițională care se numește simplu, Specific Românesc, și care a fost inaugurat duminică, la ora ...

Gogoșile la cuptor, un desert nevinovat
25 octombrie 2015 Gogoșile la cuptor, un desert nevinovat

Dacă vă e poftă de gogoși, însă vă gândiți că nu sunt un desert foarte sănătos pentru că sunt prăjite și au multe calorii, aveți astăzi o rețetă puțin mai ușoară de gogoși coapte la cuptor. Pregătind această rețetă, nu doar că veți avea un desert gustos și fără atâtea ...

Se deschide restaurantul Specific Românesc, la Aqua Magic
23 octombrie 2015 Se deschide restaurantul Specific Românesc, la Aqua Magic

Parcul de distracție Aqua Magic este pe... val și în extrasezon, nu doar în perioada estivală. O demonstrează patinoarul și Orășelul Copiilor, care se bucură de succes în timpul iernii, dar și evenimentul anunțat duminică, de la ora 12.00: inaugurarea restaurantului Specific ...

Cartofii aurii, o bunătate
22 octombrie 2015 Cartofii aurii, o bunătate

Vă prezentăm o rețetă de cartofi aurii, care se pot dovedi garnitura perfectă pentru fripturi. Aveți nevoie de mai mulți cartofi, apă, sare și ulei pentru prăjit. Pentru început, trebuie să curățați cartofii, iar apoi să îi spălați bine în două-trei ape. Cartofii trebuie tăiați ...

Insectele, mai hrănitoare decât carnea de vită și de pui?!
20 octombrie 2015 Insectele, mai hrănitoare decât carnea de vită și de pui?!

Un studiu desfășurat de cercetători de la Oxford arată că insectele sunt mai hrănitoare decât carnea care se consumă în mod obișnuit. Echipa de oameni de știință a comparat aporturile nutritive ale insectelor cu cele ale tipurilor de carne cel mai des consumate, recurgând la două tehnici ...

Cea mai lungă baghetă din lume, coaptă și servită vizitatorilor
19 octombrie 2015 Cea mai lungă baghetă din lume, coaptă și servită vizitatorilor

O baghetă de 122,4 metri lungime a fost coaptă și servită vizitatorilor la expoziția universală EXPO Milano 2015, ispravă care a intrat în Cartea Recordurilor, relatează DPA. Însuși șeful camerei pariziene a brutarilor și patiserilor împreună cu o echipă de 27 de brutari italieni și ...

Deliciile orientale, „vedete” la Cernavodă
19 octombrie 2015 Deliciile orientale, „vedete” la Cernavodă

A fost sărbătoare, duminică, la Cernavodă. Savuroase bucate tradiționale au fost vedetele celei de-a X-a ediții a Festivalului de Artă Culinară Turcească, organizat de Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR), prin Comisia de femei. În competiţia savorilor au intrat peste 100 de feluri de ...

Iată rețeta de snackuri din cartofi pentru zilele când stai în casă!
18 octombrie 2015 Iată rețeta de snackuri din cartofi pentru zilele când stai în casă!

Gustările de cartofi sunt cele mai populare snackuri, pentru că sunt foarte gustoase și pot fi consumate în orice moment, fie că te uiți la un film, la o competiție sportivă, că stai în fața calculatorului sau petreci o seară alături de prieteni. Pentru că chipsurile din comerț conțin o ...

Rețetă de omletă... fără ouă
16 octombrie 2015 Rețetă de omletă... fără ouă

Dacă ești un fan al omletelor, dar ții post sau urmezi un regim în care ouăle sunt interzise, nu e nicio problemă. Te poți bucura de acest fel de mâncare, pentru că există o rețetă de omletă fără ouă. Ai nevoi de 200 de grame de brânză tofu, jumătate de cană de lapte de soia, o ...

Începe Festivalul de Artă Culinară Turcească
15 octombrie 2015 Începe Festivalul de Artă Culinară Turcească

Nu doar prin cânt, dans port popular și grai se poate defini un popor, ci și prin savuroasele bucate tradiționale. De aceea, an de an, Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) organizează Festivalul de Artă Culinară Turcească, în localități dobrogene. Cea de-a a X-a ediţie a ...

Prăjitura cu mere și nuci care îți va înveseli zilele de post!
14 octombrie 2015 Prăjitura cu mere și nuci care îți va înveseli zilele de post!

Cred că nu este o persoană care să nu iubească prăjiturile, iar prăjiturile cu mere sunt printre cele mai simplu de realizat, foarte gustoase și aromate. Vă prezentăm astăzi o rețetă de prăjitură pufoasă cu mere și nuci care poate fi consumată chiar și dacă țineți post. Pentru această rețetă ...

Mere coapte cu nucă, pentru zile de toamnă
13 octombrie 2015 Mere coapte cu nucă, pentru zile de toamnă

Din categoria rețetelor de toamnă vă propunem un desert rapid, gustos și încărcat de arome - mere coapte cu nucă. Aveți nevoie de4 mere, 20 - 30 g unt, o lingură de zahăr, 2 lingurițe de dulceaţă de vişine sau cireşeși 3 - 4 linguri de fulgi de migdale sau nucă tocată. Pentru început, se ...

Gust pentru... sadism și psihopatie
13 octombrie 2015 Gust pentru... sadism și psihopatie

O echipă de cercetători austrieci a constatat în urma unui studiu că persoanele amatoare de gust amar ar prezenta tendințe mai mari spre sadism și psihopatie decât toate celelalte persoane. Oamenii de știință au analizat legăturile dintre personalitate și preferința pentru un anumit gust ...

Rețetă aromată de toamnă. Dovleac umplut cu carne tocată!
12 octombrie 2015 Rețetă aromată de toamnă. Dovleac umplut cu carne tocată!

A venit toamna, a sosit și vremea dovlecilor. Vă propunem o rețetă de dovleac dulce umplut cu carne tocată la cuptor, pentru prepararea căruia aveți nevoie de un dovleac de dimensiune medie, 400 de grame de carne tocată, o cană de orez, două felii de pâine toast, 100 ml vin alb sec, 3 cepe verzi, 100 ...

1...12131415
12