Telegraf Online - Culinar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Culinar

Festivalul Scoicilor revine în Piața Ovidiu din Constanța
28 august 2019 Festivalul Scoicilor revine în Piața Ovidiu din Constanța

Primăria Municipiului Constanța vă invită să petreceți ultimele zile din această vară la unul dintre cele mai spectaculoase festivaluri gastronomice de pe litoral! La cererea gurmanzilor - spun reprezentanții Primăriei, Festivalul Scoicilor își redeschide porțile pentru a doua oară anul acesta ...

Şapte noi specialităţi din carne, incluse în lista de produse tradiţionale româneşti
13 august 2019 Şapte noi specialităţi din carne, incluse în lista de produse tradiţionale româneşti

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a acordat încă şapte atestate pentru produse tradiţionale din judeţele Galaţi, Caraş-Severin şi Buzău, informează instituţia. În judeţul Galaţi, producătorul S.C. Verdesi & Co a primit atestat pentru patru produse tradiţionale obţinute ...

​Unde, ce și câtă mâncare comandă constănțenii online
12 august 2019 ​Unde, ce și câtă mâncare comandă constănțenii online

Potrivit foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, în primele șase luni ale anului, numărul comenzilor online de mâncare în Constanța a crescut cu circa 20%. Pentru cea de-a doua parte a anului, compania estimează o creștere de circa 30% a numărului de ...

Începe Festivalul Înghețatei la Constanța! Circulația auto, oprită
26 iunie 2019 Începe Festivalul Înghețatei la Constanța! Circulația auto, oprită

Festivalului Înghețatei și al Dulciurilor pune stăpânire pe Piața Ovidiu, în perioada 27 - 30 iunie. În acest timp, vizitatorii se pot bucura de un nou regal de gusturi, forme și arome la care se adaugă jocuri, concursuri, face painting, muzică și distracție. Zeci de specialişti ...

Cum reuşeşti să slăbeşti sănătos 14 kg în doar 6 săptămâni?
5 mai 2019 Cum reuşeşti să slăbeşti sănătos 14 kg în doar 6 săptămâni?

V-ați gândit vreodată să urmați o dietă mai puțin convențională, care presupune să consumați foarte multe ouă? Potrivit Jurnalul Naţional, actorul Adrian Brody este cel care a dovedit eficiența acesteia, reușind să slăbească 14 kilograme în doar 6 săptămâni pentru filmul ...

Povestea mititeilor. Mâncare ieftină, de suflet şi de minivacanță
2 mai 2019 Povestea mititeilor. Mâncare ieftină, de suflet şi de minivacanță

Greu de găsit în bucătăria de vară şi pe grătarul românilor un produs culinar atât de popular ca micul (sau mititelul). Mâncare ieftină şi populară, de suflet şi sărbătoare, de bâlci şi târg de ţară, de 1 Mai sau ieşit cu familia la grătar, micul s-a lipit de ...

Carnea de miel: beneficiile și riscurile pentru sănătate
29 aprilie 2019 Carnea de miel: beneficiile și riscurile pentru sănătate

De Paște, aproape că nu există masă fără bucate din miel. Chiar dacă este bogată în fier și proteine ușor digerabile, carnea de miel nu este recomandată tuturor, în meniu. Vezi mai jos ce beneficii îți aduce carnea de miel, dar și când nu ar trebui consumată. CARNEA DE MIEL ...

Atenție, în această perioadă! Mai mulți aditivi în vopseaua pentru ouă!
19 aprilie 2019 Atenție, în această perioadă! Mai mulți aditivi în vopseaua pentru ouă!

InfoCons a realizat un studiu comparativ aferent perioadei 2015 - 2019 pe 59 de produse tip vopsea de ouă, ținând cont de rezultatele studiilor din 2015, 2016, 2018 și 2019. Produsele analizate fac parte din următoarele branduri: Alex, Gallus, Carmin, Take Line, Heitmann, Atifco. În urma ...

De ce produsele de post îşi vor schimba denumirile
18 aprilie 2019 De ce produsele de post îşi vor schimba denumirile

Măsura este impusă de Parlamentul European, astfel că cei care produc, de exemplu, lapte de soia sau chiftele vegetale vor trebui să găsească alte nume pentru aceste produse. O serie de schimbări importante vor avea loc în cazul produselor vegetariene de pe rafturile magazinelor din România ...

Cum trebuie să tăiem verdețurile pentru a le păstra prospețimea
9 martie 2019 Cum trebuie să tăiem verdețurile pentru a le păstra prospețimea

Trebuie să știți că nu trebuie să tăiați niciodată verdețurile pe un fund de lemn. Sucul aromat este imediat absorbit de scândura uscată. E preferabil să tăiați mărarul și pătrunjelul pe o farfurie întinsă de porțelan. Verdețurile precum pătrunjelul, leușteanul, ceapa, tarhonul ...

Un dulce și o tradiție! Mucenicii sunt ÎNTOTDEAUNA de post!
9 martie 2019 Un dulce și o tradiție! Mucenicii sunt ÎNTOTDEAUNA de post!

După ce a trecut 8 martie, Ziua Femeii, când toate femeile, mamele, reprezentantele sexului frumos, au primit cadouri și flori, acum este timpul ca ele să își răsfețe din nou familia, deoarece vine 9 martie, ziua când toți românii prepara rețete delicioase de mucenici. De 9 martie ...

Clătite cu... salată?! La cină sau la micul dejun!
5 martie 2019 Clătite cu... salată?! La cină sau la micul dejun!

Suntem obișnuiți să servim clătitele la desert, umplute cu diverse gemuri sau cu ciocolată. În lume însă, clătitele sunt considerate aperitive, uneori chiar și fel principal de mâncare, în funcție de umplutură. Din această cauză au devenit populare în întreaga lume ...

Cum recunoaștem mierea contrafăcută
5 martie 2019 Cum recunoaștem mierea contrafăcută

Nu face greşeala de a cumpăra cea mai ieftină miere de pe piaţă. Ai fi surprisă să afli că ceea ce ai cumpărat nu conţine aproape deloc miere de albine, potrivit realitatea.net. Cum să recunoşti mierea falsă: 1. Dacă mierea nu se cristalizează cu timpul, înseamnă că nu este complet ...

Delicios! Coquelet au vin, sau pui cu vin, sau coq au vin!
18 februarie 2019 Delicios! Coquelet au vin, sau pui cu vin, sau coq au vin!

Pentru că se găsește și la noi în supermarket cocoșel de munte sau coquelet de Bretagne, puteți acum să gătiți rețeta franțuzească coq au vin! Este o tocană ale cărei ingrediente principale sunt carnea de cocoș, vinul roșu, morcovii, ceapa și ciupercile și care își are originea prin ...

Crenvurști în aluat! Mai simplu, nu se poate!
12 februarie 2019 Crenvurști în aluat! Mai simplu, nu se poate!

Salvarea pentru zilele cand nu ai timp sau chef sa gatești: Corn Dogs! Ingrediente: 10 crenvurști, 200 gr făină, 120 ml lapte, 1 ou, 1 lg praf de copt, sare, ulei pentru prăjit Mod de preparare: 1. Infige cate o frigaruie de lemn in fiecare crenvurst, fara a iesi pe partea opusa. 2. Pune faina ...

Papanași, rețetă tradițională cu smântână și dulceață... de casă, bineînțeles!
9 ianuarie 2019 Papanași, rețetă tradițională cu smântână și dulceață... de casă, bineînțeles!

Despre papanași, din dicționar: PAPANÁȘ, papanași, s. m. 1. Preparat culinar făcut din brânză de vacă, ouă și făină sau griș, fiert în apă sau prăjit în grăsime. 2. Plantă erbacee din familia leguminoaselor, cu frunzele compuse din trei foliole și cu flori mici, alburii sau ...

Ce trebuie să mănânci în această zi mare pentru a avea noroc tot anul
6 ianuarie 2019 Ce trebuie să mănânci în această zi mare pentru a avea noroc tot anul

Se spune că masa de Bobotează trebuie să fie la fel de încărcată că cea de Crăciun. Astfel, pe 6 ianuarie, pe masă trebuie puse 12 feluri de mâncare, iar totul trebuie aranjat în felul următor: "pe masă din "camera de curat" se așterne o față de masă, aleasă special ...

Broccoli, printre cele mai sănătoase legume din lume! Poţi slăbi 8 kg în 10 zile!
3 ianuarie 2019 Broccoli, printre cele mai sănătoase legume din lume! Poţi slăbi 8 kg în 10 zile!

Când auzim de broccoli nu ne entuziasmăm foarte tare. Deşi este una dintre cele mai sănătoase legume din lume, nu are un gust extraordinar. Este însă extrem de indicată în multe diete şi, în special în cele care propun cure de slăbire. Specialiştii spun că o dietă pe bază de ...

De la nutriționiști: beneficiile consumului de slănină
25 decembrie 2018 De la nutriționiști: beneficiile consumului de slănină

Când cercetările medicale au descoperit acţiunile negative ale produselor alimentare noi, care au încercat să înlocuiască grăsimile tradiţionale, specialiştii şi-au îndreptat atenţia către slănină, un aliment fără E-uri, coloranţi şi conservanţi, scrie realitatea.net. Şi au ...

PLĂCINTA DOBROGEANĂ, între produsele româneşti atestate în UE
22 decembrie 2018 PLĂCINTA DOBROGEANĂ, între produsele româneşti atestate în UE

România mai are încă 10 produse care urmează să fie atestate în Uniunea Europeană, printre care cârnaţii de Pleşcoi, caşcavalul de Săveni şi salata de icre de ştiucă de Tulcea, a declarat vineri la Antena 3 ministerul Agriculturii Petre Daea. Recent, scrumbia de Dunăre afumată a ...

1234...15
12