Un bucătar din Alba Iulia a inventat un parfum comestibil, pe care îl foloseşte pentru mâncărurile dulci, dar și pentru corp. Esenţa este unică în România şi este testată de clienții unui restaurant din municipiul Sebeș. Parfumul „Vert de Toma”, creat de bucătarul Cosmin ...
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa, potrivit Agerpres. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Spanac cu miel'' și ''Plăcintă cu ...
Faci o clătită „specială“ din... ghici?... aluat de clătită: un ou, apă minerală sau, mai bine, bere, făină cât să se facă aluatul ca o smântână mai groasă, sare, mărar uscat și puțin piper (și, poate, puțin suc de roșii pentru cei cărora le place aventura gustului) ...
O familie din Italia a fost amendată cu 2.000 de euro, din cauza mirosului de prăjeală care ieșea din bucătăria lor, un tribunal considerând că și-a hărțuit olfactiv vecinii, relatează online ziarul spaniol El Pais. Este un caz fără precedent, un tribunal italian considerând mirosul de ...
Afacerile cu pască vor bate toate recordurile post-criză în această perioadă a sărbătorilor pascale, cinci milioane de bucăți fiind gata să apară pe rafturi (cu mult peste nivelul din 2016). Totodată, piața cozonacilor va crește cu 5% în acest an, până la 7,5 milioane de bucăți ...
Pentru supă: 3 bucăți praz mari sau 6 mai mici; 1 ceapă uscată; 50 gr unt (poate ceva mai mult); 3 cartofi mari sau 6 mici; 1 litru de supă de carne (pui, de preferat); o legătură de pătrunjel verde proaspăt; 1 gălbenuș de ou; sare și piper după gust; 250-300 gr frișcă lichidă (neîndulcită); ...
Pâinea de soare și pâinea neagră cu cartofi sunt produsele care au câștigat Trofeul "Pâinea Anului" 2017, la expoziția GastroPan, cel mai de seamă târg de specialitate pentru sectoarele de panificație, cofetărie și HoReCa în Europa de Sud-Est, care se încheie ...
Conopida o speli si o pui la fiert într-o oală cu apă în care ai aruncat două frunze de dafin, câteva boabe de piper, un pahar cu vin alb sau roșu, (iese la fel de bună și cu alb, și cu roșu), și o linguriță cu sare. O lași cam 15 minute din momentul în care începe să ...
Vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa (conform Agerpres.ro). Astfel, vă putem arăta cum să faceți rețetele ''Plăcintă românească'' și ''Compot asortat'' care au ...
O companie din Rusia a preparat, cu ajutorul unor bucătari profesioniști, nu mai puțin de 12.716 de clătite, stabilit astfel un record mondial recunoscut de Guinness World Records, informează marți upi.com. Evenimentul a avut loc pentru a celebra sărbătoarea Maslenița. Nu mai puțin de 16 chefi s-au adunat la ...
Cui nu-i plac celebrele „macarons”? Agerpres prezintă două reţete culinare vechi, preluate din diferite „tratate” de specialitate. Potrivit sursei citate, reţetele de „Tapioca Tutti Frutti”și „Macarons” (prăjituri din migdale) au fost publicate în volumul ...
Producători de carmangerie din mai multe județe din Transilvania expun, vineri, la Cluj-Napoca, slănină preparată sub diverse forme, în cadrul SlanăFest, festival gastronomic conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de bază al țăranilor din Transilvania. Președintele Breslei ...
Un local din Tokyo a oferit, duminică, cuplurilor curajoase, dar și gurmanzilor curioși, ocazia de a încerca deserturi și băuturi noi, realizate din insecte, în avanpremiera Valentine's Day, sărbătoarea internațională a îndrăgostiților, celebrată la 14 februarie. Persoanele sătule de ...
Zeci de rețete de cârnați, unele nemaiauzite, bucătari din trei țări și multă voie bună au constituit, sâmbătă, ingredientele principale ale tradiționalului Festival al Cârnaților de la Nicolești, care a atras sute de spectatori și care are rolul de a promova această zonă. Bucătarii ...
Gulaș, mai multe tipuri de gem și sirop se numără printre deliciile realizate de peste 20 de mici producători din Harghita ce vor fi prezentate la târgul gastro-cultural Ozosep, sâmbătă și duminică, la Grădina Verona din Capitală, informează un comunicat al organizatorilor. Noutatea acestei ...
Adoptarea dietei mediteraneene poate oferi un ajutor substanțial persoanelor care suferă de depresie severă, conform unui studiu efectuat recent de o echipă de oameni de știință din Australia, informează marți Xinhua. Despre dieta mediteraneană se cunoaște de ceva vreme că are beneficii fizice ...
Gustarea preferată a românilor de 1 Mai sau de orice altă sărbătoare petrecută în aer liber iese savuroasă doar dacă se respectă cu sfinţenie anumite secrete, după cum dezvăluie maestrul gastronom Marian Diţu, de la “Caru’ cu Bere”, într-o scrisoare din 16 iunie 1920 ...
Statele Unite au câștigat miercuri seara, la Lyon, trofeul Bocuse d'Or, în fața Norvegiei și a Islandei, în cadrul celei de-a 30-a ediții a acestui veritabil campionat mondial culinar, relatează AFP. Locțiitor de chef la restaurantul Per Se din New York, cu trei stele în ghidul ...
Această rețetă este foarte bună pentru a ține puțin regim, cu legume proaspete, nu din conservă, și care pot fi găsite chiar și pe timp de iarnă în comerț, și, de asemenea, cu paste, fără carne, deoarece pastele conțin carbohidrații necesari unei digestii bune, iar legumele, fibrele necesare ...
Imprimantele 3D au început deja să imprime mâncare, inclusiv meniuri fără gluten și cu un control exhaustiv asupra ingredientelor, fapt pentru care își vor câștiga în curând un loc în bucătărie, între cafetieră și mașina de prăjit pâine, semnalează ...