Telegraf Online - Culinar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Culinar

Plăcinta de Anul Nou, cu brânză, glicerină și cisteină? Citiţi cu atenţie eticheta!
29 decembrie 2016 Plăcinta de Anul Nou, cu brânză, glicerină și cisteină? Citiţi cu atenţie eticheta!

9 din 10produse conțin arome artificial 1 din 2produse conține glicerină 2 din 5produse conțin cisteină 3 din 7produse conțin conservanți. În 14 sortimente de plăcintă cu brânză s-au identificat 23 de aditivi alimentari. Studiul privind calitatea plăcintelor cu brânză ...

Cozonacul românesc, peste tot în lume!
21 decembrie 2016 Cozonacul românesc, peste tot în lume!

Cozonacul tradițional românesc va ajunge în această perioadă pe aproape tot mapamondul, în țările UE, în SUA, Canada sau Noua Zeelandă, deoarece patiserii mizează pe o producție-record de peste 9 milioane și exporturi de peste un milion de cozonaci. ”Este un record în mod ...

Răcitura, o tradiţie „tremurătoare“ de Crăciun! Ce spun nutriţioniştii despre ea
19 decembrie 2016 Răcitura, o tradiţie „tremurătoare“ de Crăciun! Ce spun nutriţioniştii despre ea

Cunoscută sub numele de „piftie”, „tremurici” sau „răcitură”, este unul dintre cele mai sănătoase preparate din porc. Deşi se consumă doar în perioada Sărbătorilor, nimeni nu spune că nu s-ar putea prepara şi în timpul anului. Conține puține calorii și este ...

Cu căsuțele de turtă dulce la concurs în Suedia
19 decembrie 2016 Cu căsuțele de turtă dulce la concurs în Suedia

Rețeta de turtă dulce a fost adusă din Asia în Europa de călugărul armean Grigore din Nicopolis, în anul 992. În cei șapte ani petrecuți în Franța, el s-a gândit să le prepare turtă dulce călugărilor de acolo, pentru a le îndulci sufletele cu ocazia Crăciunului ...

Gogoși pufoase cu umpluturi neobișnuite, pentru vreme friguroasă
16 decembrie 2016 Gogoși pufoase cu umpluturi neobișnuite, pentru vreme friguroasă

Ingrediente: 500 de grame de făină – 120 de grame de unt sau margarină – 40 de grame de drojdie proaspătă – 1 lingură de zahăr – 1 linguriţă de rom – 1 vârf de linguriţă de sare – coajă rasă de lămâie – 5 gălbenuşuri – 350 ml de lapte – ...

Reţete străvechi de „Borș cu găluști de cartofi“ și „Anghinare cu orez“
15 decembrie 2016 Reţete străvechi de „Borș cu găluști de cartofi“ și „Anghinare cu orez“

Reţetele pentru delicioasele mâncăruri ''Borș cu găluști de cartofi'' și ''Anghinare cu orez'' au fost publicate în seria ''Buna Menajeră - Carte de bucate, practică'' (1907), scrisă de doamna Ecaterina Colonel Steriad, arată Agerpres. Borș ...

Vin fiert ca la mama acasă!
2 decembrie 2016 Vin fiert ca la mama acasă!

A venit frigul, aşa că, ce ar putea fi mai îmbietor seara decât o cană de vin fiert ca la carte? Căci, oricât ar părea de ciudat, este nevoie de o reţetă şi pentru asta. Produsul rezultat în urma câtorva eforturi merită orice sacrificiu. Propunerea noastră următoarea: se ia ...

Rețetă de bere antică:  o bere din Epoca Fierului
4 noiembrie 2016 Rețetă de bere antică: o bere din Epoca Fierului

O echipă de cercetători a lucrat împreună cu o fabrică de bere din Milwaukee pentru a reproduce o băutură alcoolică descoperită într-un sit funerar din Epoca Fierului din Germania, informează Live Science. În ciuda faptului că solul acid a dizolvat rămășițele umane, arheologii au ...

Secretul unei gustoase ciorbe cu perișoare: smântâna
27 octombrie 2016 Secretul unei gustoase ciorbe cu perișoare: smântâna

Ingrediente: 600 g carne măcinată, 2 cepe, 3 morcovi, 1 ardei, un fir de păstârnac, o ţelină mică, o rădăcină de pătrunjel, o gulie mică, o roşie mare, 6 linguri de orez, 2 ouă, o linguriţă de paprika dulce, 200 g de smântână (cel puţin 20% grăsime), verdeaţă: pătrunjel, mărar ...

Cum cureți de coajă un ou în câteva secunde
21 octombrie 2016 Cum cureți de coajă un ou în câteva secunde

Dacă și ție îți dă bătăi de cap curățarea unui ou fiert, atunci poate ar fi bine să apelezi la următorul truc: după ce a fiert, scoți oul din apă şi îl pui imediat într-un pahar cu apă rece. Schimbarea bruscă de temperatură va face astfel încât membrana dintre coajă şi ...

Turtă cu cartofi de 600 de kg, de vânzare în scop caritabil
15 octombrie 2016 Turtă cu cartofi de 600 de kg, de vânzare în scop caritabil

O turtă țărănească cu cartofi, lungă de 20 de metri și cântărind peste 600 de kg, va fi preparată și împărțită, sâmbătă, în parcul IOR din Capitală, la un târg de produse tradiționale organizat în scop caritabil pentru susținerea tinerilor ce prezintă risc ...

Restaurante care au rescris harta culinară a lumii
14 octombrie 2016 Restaurante care au rescris harta culinară a lumii

Insider.com a realizat un clasament al restaurantelor la care orice persoană ar trebui să mănânce măcar o dată în viaţă. Potrivit Gustarte.ro, acestea sunt câteva dintre starurile aflate pe listă: 1. French Laundry, Yountville, California Thomas Keller continuă reinventarea acestei ...

Trucuri. Ce faci dacă ți s-a tăiat maioneza
14 octombrie 2016 Trucuri. Ce faci dacă ți s-a tăiat maioneza

Iată câteva trucuri pentru momentele în care vrei să faci maioneză acasă, dar constați că, în timpul preparării, ți s-a tăiat. Ar fi bine să știi că, uneori, cu un strop de sare îşi poate reveni. Deși maioneza devine puţin mai grunjoasă, mixând se netezeşte. Mai poţi ...

Cum fierbi ouăle perfect
13 octombrie 2016 Cum fierbi ouăle perfect

Cu siguranță ți se întâmplă destul de des ca, atunci când fierbi ouăle, să nu iasă ca la carte, așa cum ți le dorești. Fie că preferi ouăle fierte moi, fie că îţi plac tari, le poţi găti perfect de fiecare dată. Important este doar să respecți câțiva pași: ouăle ...

Cartea de bucate a lui Salvador Dali, „Les Diners de Gala“, reeditată
6 octombrie 2016 Cartea de bucate a lui Salvador Dali, „Les Diners de Gala“, reeditată

Lucrările de artă zugrăvesc munți falnici de raci, scene cu accente tulburătoare de canibalism, o întâlnire neobișnuită a unei lebede cu o periuță de dinți într-o carcasă de patiserie, dar și autoportrete ale pictorului, în timp ce se amestecă printre bucătări halucinanţi ...

Constănţenii nu renunță la tradiția cămării pline pentru iarnă. Cât ne costă?
3 octombrie 2016 Constănţenii nu renunță la tradiția cămării pline pentru iarnă. Cât ne costă?

Cu toate că în ziua de astăzi poți găsi absolut orice fel de murături și conserve pe rafturile supermarketurilor, gospodinele din Constanța nu renunță la tradiția pregătirii proviziilor pentru iarnă. Ele au umplut piețele în căutarea celor mai bune prețuri la legumele de toamnă, fie că fac ...

Ziua internațională a cafelei
1 octombrie 2016 Ziua internațională a cafelei

La 1 octombrie 2016, cele 77 de state membre ale Organizației Internaționale a Cafelei (ICO), înființată în 1963 sub auspiciile ONU, și zeci de asociații ale cafelei din întreaga lume celebrează, pentru a doua oară, Ziua internațională a cafelei. ICO cheamă din nou companiile private ...

Trucuri. Cum să prepari cel mai gustos orez risotto
30 septembrie 2016 Trucuri. Cum să prepari cel mai gustos orez risotto

Orezul risotto este foarte gustos, poate fi consumat simplu sau poate reprezenta garnitură pentru alte preparate. Pentru început, dacă vrei să găteşti corect o porţie de risotto, este important să ştii că trebuie să se elimine cât mai mult amidon în timpul preparării termice. În ...

Supă de roșii și ardei copți
26 septembrie 2016 Supă de roșii și ardei copți

Pentru a prepara o supă de roșii și ardei copți aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1,5 kg roşii coapte, 4 ardei kapia copţi, o ceapă mare, 2 fire mentă, 100 g couscous, o linguriţă zahăr, sare, piper, chilli, un praf de scorţişoară măcinată, 2 linguri ulei. Iată cum se prepară: se opăresc ...

300 de ani de istorie Chianti și o... reinventare
25 septembrie 2016 300 de ani de istorie Chianti și o... reinventare

În urmă cu 300 de ani, la 24 septembrie 1716, Cosimo al III-lea, Mare Duce de Toscana, a emis un decret potrivit căruia vinul Chianti nu mai putea fi produs decât într-o anumită arie, situată între centrul puterii renascentiste din Florența și Siena. Astfel, a luat naștere primul vin ...

1...678910...15
12