9 din 10produse conțin arome artificial 1 din 2produse conține glicerină 2 din 5produse conțin cisteină 3 din 7produse conțin conservanți. În 14 sortimente de plăcintă cu brânză s-au identificat 23 de aditivi alimentari. Studiul privind calitatea plăcintelor cu brânză ...
Cozonacul tradițional românesc va ajunge în această perioadă pe aproape tot mapamondul, în țările UE, în SUA, Canada sau Noua Zeelandă, deoarece patiserii mizează pe o producție-record de peste 9 milioane și exporturi de peste un milion de cozonaci. ”Este un record în mod ...
Cunoscută sub numele de „piftie”, „tremurici” sau „răcitură”, este unul dintre cele mai sănătoase preparate din porc. Deşi se consumă doar în perioada Sărbătorilor, nimeni nu spune că nu s-ar putea prepara şi în timpul anului. Conține puține calorii și este ...
Rețeta de turtă dulce a fost adusă din Asia în Europa de călugărul armean Grigore din Nicopolis, în anul 992. În cei șapte ani petrecuți în Franța, el s-a gândit să le prepare turtă dulce călugărilor de acolo, pentru a le îndulci sufletele cu ocazia Crăciunului ...
Ingrediente: 500 de grame de făină – 120 de grame de unt sau margarină – 40 de grame de drojdie proaspătă – 1 lingură de zahăr – 1 linguriţă de rom – 1 vârf de linguriţă de sare – coajă rasă de lămâie – 5 gălbenuşuri – 350 ml de lapte – ...
Reţetele pentru delicioasele mâncăruri ''Borș cu găluști de cartofi'' și ''Anghinare cu orez'' au fost publicate în seria ''Buna Menajeră - Carte de bucate, practică'' (1907), scrisă de doamna Ecaterina Colonel Steriad, arată Agerpres. Borș ...
A venit frigul, aşa că, ce ar putea fi mai îmbietor seara decât o cană de vin fiert ca la carte? Căci, oricât ar părea de ciudat, este nevoie de o reţetă şi pentru asta. Produsul rezultat în urma câtorva eforturi merită orice sacrificiu. Propunerea noastră următoarea: se ia ...
O echipă de cercetători a lucrat împreună cu o fabrică de bere din Milwaukee pentru a reproduce o băutură alcoolică descoperită într-un sit funerar din Epoca Fierului din Germania, informează Live Science. În ciuda faptului că solul acid a dizolvat rămășițele umane, arheologii au ...
Ingrediente: 600 g carne măcinată, 2 cepe, 3 morcovi, 1 ardei, un fir de păstârnac, o ţelină mică, o rădăcină de pătrunjel, o gulie mică, o roşie mare, 6 linguri de orez, 2 ouă, o linguriţă de paprika dulce, 200 g de smântână (cel puţin 20% grăsime), verdeaţă: pătrunjel, mărar ...
Dacă și ție îți dă bătăi de cap curățarea unui ou fiert, atunci poate ar fi bine să apelezi la următorul truc: după ce a fiert, scoți oul din apă şi îl pui imediat într-un pahar cu apă rece. Schimbarea bruscă de temperatură va face astfel încât membrana dintre coajă şi ...
O turtă țărănească cu cartofi, lungă de 20 de metri și cântărind peste 600 de kg, va fi preparată și împărțită, sâmbătă, în parcul IOR din Capitală, la un târg de produse tradiționale organizat în scop caritabil pentru susținerea tinerilor ce prezintă risc ...
Insider.com a realizat un clasament al restaurantelor la care orice persoană ar trebui să mănânce măcar o dată în viaţă. Potrivit Gustarte.ro, acestea sunt câteva dintre starurile aflate pe listă: 1. French Laundry, Yountville, California Thomas Keller continuă reinventarea acestei ...
Iată câteva trucuri pentru momentele în care vrei să faci maioneză acasă, dar constați că, în timpul preparării, ți s-a tăiat. Ar fi bine să știi că, uneori, cu un strop de sare îşi poate reveni. Deși maioneza devine puţin mai grunjoasă, mixând se netezeşte. Mai poţi ...
Cu siguranță ți se întâmplă destul de des ca, atunci când fierbi ouăle, să nu iasă ca la carte, așa cum ți le dorești. Fie că preferi ouăle fierte moi, fie că îţi plac tari, le poţi găti perfect de fiecare dată. Important este doar să respecți câțiva pași: ouăle ...
Lucrările de artă zugrăvesc munți falnici de raci, scene cu accente tulburătoare de canibalism, o întâlnire neobișnuită a unei lebede cu o periuță de dinți într-o carcasă de patiserie, dar și autoportrete ale pictorului, în timp ce se amestecă printre bucătări halucinanţi ...
Cu toate că în ziua de astăzi poți găsi absolut orice fel de murături și conserve pe rafturile supermarketurilor, gospodinele din Constanța nu renunță la tradiția pregătirii proviziilor pentru iarnă. Ele au umplut piețele în căutarea celor mai bune prețuri la legumele de toamnă, fie că fac ...
La 1 octombrie 2016, cele 77 de state membre ale Organizației Internaționale a Cafelei (ICO), înființată în 1963 sub auspiciile ONU, și zeci de asociații ale cafelei din întreaga lume celebrează, pentru a doua oară, Ziua internațională a cafelei. ICO cheamă din nou companiile private ...
Orezul risotto este foarte gustos, poate fi consumat simplu sau poate reprezenta garnitură pentru alte preparate. Pentru început, dacă vrei să găteşti corect o porţie de risotto, este important să ştii că trebuie să se elimine cât mai mult amidon în timpul preparării termice. În ...
Pentru a prepara o supă de roșii și ardei copți aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1,5 kg roşii coapte, 4 ardei kapia copţi, o ceapă mare, 2 fire mentă, 100 g couscous, o linguriţă zahăr, sare, piper, chilli, un praf de scorţişoară măcinată, 2 linguri ulei. Iată cum se prepară: se opăresc ...
În urmă cu 300 de ani, la 24 septembrie 1716, Cosimo al III-lea, Mare Duce de Toscana, a emis un decret potrivit căruia vinul Chianti nu mai putea fi produs decât într-o anumită arie, situată între centrul puterii renascentiste din Florența și Siena. Astfel, a luat naștere primul vin ...