Banalul bicarbonat de sodiu, pe care oricine îl are în bucătărie, are întrebuințări nebănuite? Spre exemplu, el ajută la îndepărtarea durerii în cazulînțepăturilor de insecte, iar adăugat în apa de baie a bebelușilor ameliorează iritațiile cauzate de scutece ...
Adolescenții din SUA petrec, în medie, nouă ore pe zi pe media de divertisment, pe computerele sau smartphone-urile lor, fără a socoti timpul când folosesc digital media pentru teme, potrivit rezultatelor unui studiu publicat marți, relatează agenția DPA. Copiii mai mici, cu vârste cuprinse ...
Totul a început când revista britanică „Nature“ a prezentat rezultatul unui studiu științific asupra consumului de cafea, care arăta că un strop de sare atenuează gustul amar al cafelei, deloc pe placul neofiților. Sarea ar permite în același timp cafelei să își etaleze ...
Există un remediu împotriva căderii părului, care este la îndemâna oricui? Este vorba de masajul terapeutic al scalpului, despre care specialiștii spun că reprezintă o metodă clară de combatere a căderii părului. Un masaj profesional al scalpului se efectuează folosind buricele degetelor ...
Îl folosești frecvent pentru a acri ciorbele, însă probabil nu știai câte beneficii obții dacă alegi să consumi borșul în formă crudă. Borșul este un produs fermentat din tărâțe de grâu ce are un aspect tulbure, gust acru și înțepător și este plin de minerale ...
Sforăitul nu este o boală, ci mai degrabă un simptom, care anunță anumite probleme. Dacă partenerul sau partenera sforăie înseamnă că aerul care circulă pe căile respiratorii se blochează undeva. Factorii declanșatori pot fi stresul, oboseala, greutatea sau problemele respiratorii, dar și consumul ...
Cercetătorii de la Universitatea din Zurich, Elveția, susțin că stresul perturbă funcționarea anumitor regiuni ale creierului, având drept consecință favorizarea consumului de alimente nesănătoase. Oamenii se confruntă zilnic cu situații care produc stres ușor sau moderat. Episoadele de stres ...
În creier, există o mică zonă, numită hipotalamus, care comandă reacţiile prin care ne încălzim. Această regiune este responsabilă pentru producerea frisoanelor atunci când temperatura corpului coboară puțin, iar în acest proces, corpul consumă mai multe calorii pentru a se ...
Pentru mulți români, țelina este unul din ingredientele folosite pentru aromarea murăturilor sau anumitor preparate alimentare. Iată care sunt principalele motive pentru care ar trebui să incluzi mai des țelina în alimentația de zi cu zi! Specialiștii spun că acest aliment este un carbohidrat bun ...
O mică siestă la începutul după-amiezii duce la scăderea presiunii arteriale la persoanele hipertensive, susțin cercetătorii greci. Calitatea somnului joacă un rol important în riscul de a dezvolta hipertensiune. Insomnia, somnul neodihnitor, sindromul de apnee obstructivă, frecventele treziri ...
Există un condiment careinhibă dezvoltarea tumorilor canceroase? Turmericul, un condiment de culoare galbenă, este extras din rădăcina plantei Curcuma longa, fiind foartepopular și apreciat în India. El are acțiuni antioxidante, antiinflamatorii, antivirale, antibacteriene, antifungice, anticancerigene ...
Nu facem nimic să prevenim încălzirea globală, dar există studii care anunţă că băutorii de vin nu vor avea, cel puţin pe termen scurt şi mediu, nicio problemă în cazul în care schimbările climatice vor deveni drastice, deoarece viile vor supravieţui. Vestea, s-ar părea bună pentru ...
Zahărul este considerat de mulți un fel de otravă pentru organism. Și, pentru a vedea exact cât rău face el organismului, mulți au efectuat și unele teste. Un grup de nutriționiști a eliminat, timp de 9 zile, zahărul adăugat din alimentația unor copii obezi, iar rezultatul a fost evident: au scăzut ...
Lacul de unghii, element cosmetic indispensabil pentru multe femei, ar fi dăunător pentru sănătate deoarece conține un plastifiant suspectat că acționează ca un perturbator endocrin, arată un studiu publicat în revista ”Environment International”. Perturbatorii endocrini sunt substanțe ...
Un studiu al unei echipe de cercetători chinezi susține că un consum regulat de hrană condimentată ar proteja împotriva unei serii de boli și ar reduce riscul decesului prematur. Oamenii de știință chinezi au studiat obiceiurile alimentare a aproximativ o jumătate de milion de persoane, timp de ...
Cercetătorii britanici susțin că, în familiile poligame, copiii pot prospera și trăiesc adesea mai bine decât cei din gospodăriile monogame din comunitățile sărace. În acest context, oamenii de știință britanici au făcut apel la o mai mare sensibilitate culturală printre susținătorii ...
Există și altceva care are efect mai puternic decât morfina? Este vorba despre... sărut. Endorfinele eliberate atunci când săruți s-ar părea că sunt de 200 de ori mai puternice decât morfina. Acesta este și motivul pentru care rămâi cu o stare de beatitudine după sărut.
Pentru a avea o sănătate de fier este bine să avem mare grijă de alimentație, în principal. Este bine să mâncăm cât mai diversificat, multe fructe și legume, dar și să ne hidratăm cum trebuie. Un studiu recet arată că tirozina, un aminoacid găsit în ouă, intensifică reacțiile ...
Timp de două zile, miercuri și noi, 28 și 29 octombrie, medicii specialiști în obstetrică-ginecologie participă, la București, la simpozionul acreditat EMC “Inovație pentru o sarcină sănătoasă. Provocări și soluții pentru managementul femeii însărcinate”. ”Soluții ...
Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, se prăznuieşte pe 26 octombrie, fiind unul dintre marii sfinţi mucenici, făcător de minuni şi tămăduitor. Sărbătoarea Sfântului Dumitrueste asociată cu moartea naturii, cu sosirea iernii și a frigului. În tradiția populară,Sf ...