Strugurii detoxifică organismul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Strugurii detoxifică organismul

Sănătate 03 Septembrie 2012 / 00:00 513 accesări

Consumul de struguri proaspeţi se recomandă persoanelor anemice, dar şi fumătorilor înrăiţi, deoarece, prin bogăţia lor în substanţe nutritive, pot neutraliza efectele tutunului. Studiile au arătat că un consum regulat de struguri reduce riscul de boli cardiovasculare, cataractă, degenerare maculară, Alzheimer şi anumite tipuri de cancer. Sunt utili în constipaţie şi alte probleme digestive, colesterol crescut şi oboseală cronică. Un strugure, ţinut la temperatura camerei, mâncat dimineaţă, ajută digestia mai ceva ca ceaiul verde sau laxativele de la farmacie, „spală” organismul pe interior, tonifică şi energizează. Un strugure roşu sau negru, bine copt, conţine multe vitamine şi minerale, dar şi mari cantităţi de antioxidanţi puternici care reduc pagubele provocate de radicalii liberi. Strugurii au în compoziţia lor proteine şi grăsimi vegetale, acid citric şi tartric, provitamina A, vitamine din grupul B, vitaminele C şi K şi minerale esenţiale ca potasiul, calciul, fierul, fosforul, magneziul şi seleniul. Strugurii de culoare închisă conţin resveratrol, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut până acum. Resveratrolul este o substanţă antitumorală care încetineşte cu până 50% înmulţirea celulelor cancerigene sau poate chiar să le şi oprească, stimulează înmulţirea celulelor sănătoase şi capacitatea lor de regenerare, scade nivelul colesterolului rău şi creşte nivelul celui bun.

Taguri articol


12