Strugurii reduc presiunea sîngelui

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Strugurii reduc presiunea sîngelui

Monden 30 Octombrie 2008 / 00:00 525 accesări

Consumul de struguri ajută la scăderea presiunii sîngelui şi îmbunătăţeşte funcţionarea inimii, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Michigan din SUA. Potrivit cercetătorilor americani, o dietă de struguri ar putea ajuta oamenii să evite efectele presiunii arteriale ridicate, precum şi hipertensiunea arterială sau alte probleme ale inimii. Cercetătorii sînt de părere că flavonoidele, chimicale benefice conţinute de struguri, ceai verde, cacao şi roşii, sînt responsabile de efectul benefic al strugurilor asupra presiunii sîngelui.

Producătorii de struguri au sponsorizat studiul în care au fost examinate efectele strugurilor de masă asupra presiunii arteriale. Studiul a fost efectuat pe şoareci de laborator, care au fost hrăniţi cu alimente bogate în sare, pentru a le creşte presiunea sîngelui, iar o parte din cobai au primit o alimentaţie bazată pe pudră de struguri, care conţinea aceiaşi nutrienţi ca şi strugurii proaspeţi. După 18 săptămîni, şoarecii care au primit pudră de struguri aveau o presiune arterială normală, o funcţionare a inimii mai bună şi mai puţine daune musculare decît cei care au avut acelaşi regim bogat în sare, însă nu au fost hrăniţi cu pudră de struguri.

Taguri articol


12