Strugurii sunt consumaţi de milioane de oameni pe post de gustări, se adaugă deserturilor, dar şi altor mâncăruri, drept garnituri, puţini fiind cei care ştiu cât de buni sunt ei pentru sănătate. De exemplu, culoarea roşiatică se datorează flovonoizilor, compuşi antioxidanţi deosebit de importanţi pentru organism, aminteşte Buzzle. Aceştia sunt cunoscuţi pentru numărul mare de beneficii pentru sănătate: conţinut ridicat de nutrienţi, precum vitamina C, vitamina B, proteine, cupru, antocianine - compuşi care încetinesc multiplicarea celulelor canceroase, potasiu şi mangan. De asemenea, aceştia au puţine calorii, dar multe fibre dietetice. De asemenea, strugurii combat stările depresive specifice toamnei. De partea cealaltă, strugurii albi sunt bogaţi în glucide, vitamina C, vitamina K sau grăsimi saturate. Au puţine calorii şi niciun pic de colesterol. Ei au în componenţă şi o cantitate mare de fier şi potasiu. În timp ce în strugurii albi quercitina se găseşte în cantităţi mici, în cei roşii este din abundenţă. Resveratrolul şi quercitina scad tensiunea arterială, previn tulburările cardiace, ajutând şi în cazul bolii Alzheimer şi cancerului.