Studenţii Academiei Navale, la deschiderea anului universitar, în Piața Ovidiu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Studenţii Academiei Navale, la deschiderea anului universitar, în Piața Ovidiu

Educație 26 Septembrie 2018 / 16:14 2388 accesări

Studenții Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” vor participa la festivitatea de deschidere a noului an universitar de învățământ, organizată luni, 1 octombrie, la ora 11.00, de Primăria Municipiului Constanța în Piața Ovidiu, împreună cu colegii lor de la universitățile civile, publice și particulare, din municipiul de la malul mării, se arată într-un comunicat al Biroului de Informare şi Relaţii Publice al Academiei.

La Academia Navală “Mircea cel Bătrân” s-au înscris în primul an de studii 591 studenți, din care 96 de studenți militari. Pentru prima dată în ultimii 28 de ani, opt studenți militari vor urma cursurile programului de studii universitare de licență “Arhitectură navală” la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați.

În anul universitar 2018 -2019, la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” sunt şcolarizaţi peste 2.000 de studenţi, în cadrul a 12 programe de studii de licenţă, patru specializări pentru studiile masterale şi 10 de programe de formare continuă.

În cei 146 de ani de existență, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a format mii de ofițeri de Marină, militari și civili, iar în ultimii ani a cunoscut o semnificativă dezvoltare instituțională, adaptându-și oferta educațională la cerințele pieței forței de muncă și ale beneficiarilor. În luna mai a acestui an, prestigioasa instituție de învățământ superior a Forțelor Navale a fost gazda conferinței comandanților academiilor navale din UE și NATO, prilej cu care a preluat președinția forumului educațional naval din Uniunea Europeană și din NATO pentru următorii doi ani.

Viața de student în Academia Navală “Mircea cel Bătrân” are trei atribute definitorii: TRADITIE. PROFESIONALISM. AVENTURĂ. Dacă am ține seama numai de aceste caracteristici, tot putem descrie ceea ce simte un student al acestei școli, la începutul carierei sale în industria maritimă sau pentru apărarea intereselor maritime și fluviale ale României”, spunea rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, comandorul conf.univ.dr Octavian Tărăbuță la deschiderea anului universitar 2017-2018.

Sistemul de învățământ al Forțelor Navale oferă studenților și elevilor, militari și civili, posibilități multiple de dezvoltare profesională și personală, într-o infrastructură modernă de învățământ, compatibilă cu standardele NATO și UE, formându-le acestora competențele profesionale necesare pentru o meserie de onoare, respectată și remunerată corespunzător.



12