Raporturi diferite făcute publice pe ambele maluri ale Oceanului Atlantic produc îngrijorare. SUA şi Marea Britanie ar fi înfrânte dacă un război cibernetic ar fi declanşat în prezent. „Dacă am intra într-un război cibernetic azi, am fi învinşi”, a avertizat fostul director al serviciilor americane de informaţii, Michael McConnell, în timpul unei audieri în Congres, marţi, în timpul unei audieri consacrate securităţii cibernetice în faţa Comisiei Comerţului, Ştiinţelor şi Transporturilor din Senat. Comparând pericolele unui război cibernetic cu ameninţarea pe care o reprezenta Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece, viceamiralul în rezervă şi director al serviciilor de informaţii în timpul administraţiei lui George W. Bush a adăugat: „Suntem cei mai vulnerabili, suntem cei mai conectaţi, suntem cei care au cel mai mult de pierdut”.
Afirmaţiile sale intervin la aproximativ o lună după ce gigantul american de Internet Google a dezvăluit că a fost, alături de alte companii, ţinta unei serii de atacuri cibernetice provenind din China. James Lewis, un expert în securitate cibernetică la Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale, a afirmat că o intervenţie a autorităţilor ar fi cu siguranţă necesară pentru a reglementa Far West-ul care a devenit Internetul. Cea mai mare ameninţare la adresa SUA o constituie spionajul cibernetic şi criminalitatea cibernetică, a apreciat el. „Ţara a pierdut cel mai mult din cauza spionajului, ca în nici un alt moment după anii \'40”, a mai spus expertul american.
Şi un raport al Centrului guvernamental pentru operaţiuni de securitate cibernetică (CSOC) din Marea Britanie avertizează în legătură cu declanşarea unui potenţial atac cibernetic catastrofal împotriva acestei ţări. Raportul precizează că dependenţa de Internet a furnizării de servicii publice poate fi foarte riscantă. Textul arată că orice întrerupere a accesului la banda largă devine intolerabil şi va avea efecte grave asupra economiei şi bunăstării publice. Raportul anticipează un viitor în care războaiele vor fi duse la nivel digital, prin lansarea de atacuri cibernetice. „Statele ar putea vedea din ce în ce mai mult în domeniul cibernetic o zonă în care să ducă războaie”, potrivit documentului, care adaugă că hackerii vor deveni tot mai greu de localizat. În 2009, site-uri de socializare, printre care Twitter şi Facebook, au fost vizate de atacuri cibernetice care au provocat blocarea lor timp de mai multe ore. CSOC a fost înfiinţat în 2009 cu obiectivul de a localiza atacurile cibernetice şi de a furniza modalităţi de a le combate.