Sucul de afine stimulează memoria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sucul de afine stimulează memoria

Monden 28 Ianuarie 2010 / 00:00 398 accesări

Potrivit experţilor americani din cadrul Universităţii din Cincinnati, sucul de afine are efecte benefice asupra capacităţii de rememorare, chiar şi în cazul persoanelor a căror memorie a început să prezinte sincope. Voluntarii pensionari care au participat la acest studiu şi-au îmbunătăţit cu 40% scorurile obţinute la diverse teste de memorie, după ce au consumat un pahar de suc de afine în fiecare zi, timp de 12 săptămâni. Rezultatele acestui studiu sugerează faptul că aceste fructe, despre care experţii afirmă că au capacitatea de a stimula puterea de concentrare şi contribuie la prevenirea apariţiei unor afecţiuni cardiace şi a cancerului, ar putea constitui o metodă eficientă pentru menţinerea prospeţimii minţii. Cercetătorii americani le-au cerut voluntarilor să participe la câteva teste de memorie şi să consume câte un pahar de suc de afine în fiecare zi. După trei luni, memoria lor a fost din nou testată, iar scorurile obţinute au fost, în medie, cu 40% mai bune decât rezultatele obţinute la testul iniţial.

Această îmbunătăţire a memoriei este pusă pe seama unor compuşi prezenţi în fructele de afine, denumiţi antocianine. Responsabili şi pentru culoarea închisă a fructelor de afine, aceşti compuşi sunt eficienţi şi în prevenirea unor boli, precum maladiile cardiace, cancerul, maladia Alzheimer şi diabetul. În ceea ce priveşte memoria, antocianinele facilitează schimbul de influxuri nervoase între celulele cerebrale şi protejează aceste celule ale creierului de procesele neurodegenerative. În 2009, un studiu britanic a relevat faptul că flavonoizii din această clasă de pigmenţi naturali din care fac parte şi antocianinele, menţin prospeţimea minţii, prin stimularea circulaţiei sângelui şi oxigenului la nivelul creierului. Alte fructe bogate în flavonoizi sunt căpşunile, zmeura şi fructele arborelui de cacao.

Taguri articol


12