Sucul făcut în casă, cel mai sănătos

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sucul făcut în casă, cel mai sănătos

Sănătate 04 Ianuarie 2010 / 00:00 968 accesări

Experţii consultaţi de naturalnews.com spun că, teoretic, sucurile naturale cumpărate din magazin sunt mai sănătoase decât băuturile acidulate, în vreme ce, practic, sunt aproape la fel de nocive ca urmare a proceselor de pasteurizare folosite la producerea lor. Astfel, cercetările arată nu doar că un pahar de suc de fructe are mai multe calorii decât unul care conţine o băutură carbogazoasă, dar el are un nivel foarte ridicat de fructoză, asociată cu obezitatea. Pe de altă parte, în timpul fabricării sucurilor naturale pe care le găsim pe rafturile magazinelor sunt extrase cea mai mare parte a fibrelor şi antioxidanţilor, ceea ce face ca produsul final să fie sărac în nutrienţi dar foarte dulce. Din acest motiv, ele sunt total nesănătoase mai ales pentru cei care prezintă un risc crescut de îmbolnăvire de diabet sau de alte boli cardiovasculare. În acelaşi timp, cele mai multe sucuri naturale sunt produse pe bază de concentrat, de aceea conţinutul lor în minerale şi vitamine este extrem de scăzut faţă de cel al fructelor originale. În aceste condiţii, sfatul nutriţioniştilor este să vă produceţi propriul suc proaspăt, zilnic, cumpărând fructe proaspete.

Taguri articol


12