Sucurile naturale sunt recomandate tot mai des de către specialiști, multe dintre ele având proprietăți vindecătoare. De exemplu, sucul de roșii este ideal nu numai pentru prevenirea unor boli, precum cancerul, ci și ajută la pierderea kilogramelor în plus, fără a schimba prea mult alimentația de zi cu zi. Pentru a examina toate efectele sale benefice, experții Universității din Taiwan au hotărât să facă un experiment, scrie gandul.ro. Mai exact, au adunat laolaltă femei de vârstă, greutate și origine diferite și le-au dat să bea câte un pahar de suc de roșii (250 ml) zilnic, timp de 2 luni. ”Prima schimbare evidentă a fost pierderea semnificativă a greutății, care a avut loc din cauza eliminării de grăsime din organism, nu a fluidelor, explică experții. Oamenii de știință care au condus experimentul au arătat că ”femeile care au luat parte la acest experiment nu și-au schimbat alimentația sau rutina, însă rezultatele au fost vizibile în numai câteva zile”, potrivit sursei citate. Totodată, în urma unor investigații paraclinice a reieșit o scădere a valorii colesterolului, iar nivelul licopenului, un antioxidant din roșii care oferă multiple beneficii, a crescut. Trebuie menționat că sucul de roșii previne și diferite afecțiuni ale vezicii, pancreasului și plămânilor, reduce tusea, previne anemia, alină simptomele reumatice și îmbunătățește circulația sângelui.
Modul de preparare a sucului de roșii este extrem de simplu. Aveți nevoie de câteva roșii, sare și zahăr. Se spală bine roșiile, se taie mărunt, se adaugă sarea și zahărul, după care compoziția se pune la fiert, în timp ce se amestecă bine.