Fără îndulcitori, 100% natural nu înseamnă fără zahăr, atrage atenţia directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. “Deşi bogate în vitamine şi antioxidanţi, sucurile de fructe sunt bombe de zahăr în stare naturală. De exemplu, un pahar de suc de mere concentrat poate conţine la fel de mult zahăr ca un baton de ciocolată”, spune profesorul. Sucurile de legume sunt o alternativă bună la cele de fructe şi o modalitate de a beneficia de nutrienţii “vegetali”. Spre deosebire de sucurile de fructe, cele de legume au foarte puţin calorii datorită conţinutului slab de zahăr. Majoritatea au proprietăţi terapeutice. “Licopenul din sucul de tomate scade riscul cancerului de prostată, iar sucul din sfeclă poate reduce tensiunea arterială”, spune prof. dr. Mencinicopschi. Cei care preferă sucurile de fructe ar trebui să renunţe însă la mixuri, pentru că sunt mai greu de digerat. “O alternativă sănătoasă este fresh-ul obţinut din mixarea fructului întreg în blender, amestecat cu apă plată”, a mai adăugat profesorul.