Supereveniment Hand to Hand Fighting, Gheorghe Zamfir şi Phoenix, la Mamaia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Turneul Internațional Liga Campionilor

Supereveniment Hand to Hand Fighting, Gheorghe Zamfir şi Phoenix, la Mamaia

Sport 09 August 2018 / 16:35 4104 accesări
Organizatorii au prezentat programul galei de vineri seară

Organizatorii au prezentat programul galei de vineri seară

Federaţia Română de Hand to Hand Fighting, în colaborare cu Federaţia Mondială HSIF, organizează, în premieră, în România, vineri seară, la Restaurantul „Dorna” din stațiunea Mamaia, cu începere de la ora 22.00 (în direct la Dotto Sport), o interesantă gală intitulată Turneul Internaţional Liga Campionilor la Hand to Hand Fighting, România versus Rusia, în cadrul căruia vor participa cei mai buni sportivi. Organizatorii au programat cinci meciuri, între sportivii români și ruși, fiecare luptă urmând să se desfășoare pe durata a trei reprize de câte trei minute.

În deschiderea evenimentului, de la ora 20.00, este programat un concert la care vor participa Trupa Phoenix, Gheorghe Zamfir și Corala Armonia. Organizatorii au mai pregătit două lupte tătărești (Kureș) și cinci lupte între sportivii români.

„Competiția va fi la cel mai înalt nivel. Sportivii sunt cotați în Liga Campionilor. Noi încercăm, ca federație, să dezvoltăm și să punem în ochii spectatorilor și telespectatorilor, dar și pentru viitorii practicanți, ramura sportivă Hand to Hand Fighting”, a spus președintele Federației Române Hand to Hand, Bogdan Neagu.

Hand To Hand Fighting este o disciplină de arte marțiale care combină procedee și stiluri de luptă din mai multe sporturi full-contact, cum ar fi box, judo, lupte, sambo sau diverse arte marțiale. Loviturile permise sunt cele cu pumnul și piciorul, însă doar mai sus de centură, inclusiv la cap. Este interzis să lovești cu cotul sau cu genunchiul, sunt permise proiectările, iar procedeele la sol trebuie finalizate în maximum 5 secunde. Sportivii poartă protecții la cap, mâini și picioare.

Acest sport de contact a luat amploare la sfârșitul anilor ’70 în cadrul structurilor KGB (trupele speciale sovietice Spetsnaz), ca activitate fizică. Odată cu destrămarea Uniunii Sovietice, acest sport a devenit și mai popular, fiind practicat și de civili. În prezent, peste 200.000 de persoane îl practică în spațiul ex-sovietic, dar este popular și în Statele Unite, Australia sau America de Sud.



12