Vasile Lucuţ, antreprenorul care controlează compania Unicarm, unul dintre cei mai mari producători de carne şi lactate, spune că legea supermarketurilor este bună pentru producătorii de carne, lactate, dar şi de fructe şi legume. "Legea este foarte bine venită, atât pentru consumatori ...
Cât de conștienți sunt oamenii atunci când se împrumută pe cinci ani pentr-un frigider sau pe 30 de ani pentru o garsonieră de amplitudinea datoriilor și de profunzimea riscurilor? Alegerile astea sunt rareori conștiente, spune avocatul Gheorghe Piperea, care dă exemplul cumpărătorului de ...
Legea privind comercializarea produselor alimentare este foarte complicată și va genera discuții ample cu privire la modul în care va fi aplicată, a declarat marți președintele Consiliului Concurenței (CC), Bogdan Chirițoiu - „Eu nu sunt lămurit. Ce înseamnă 51% produse românești? Pe ...
„Nu pleacă niciun câine de la măcelărie“. Ăsta a fost comentariul autorului legii lanțului scurt de aprovizionare din retail, Nini Săpunaru, după ce președintele Iohannis i-a promulgat actul normativ. Adică poți să intervii în cel mai comunist mod posibil în așa-zisa economie ...
Oamenii sunt foarte selectivi când vine vorba de alegerea subiectelor la care să reacționeze public. E-n funcție de ce zice turma și, în special, de inițiatorul/inițiatorii subiectelor în cauză. Legea care impune o cotă de 51% produse românești, obținute de la producători locali ...
Supermarketurile vor rămâne deschise în weekend, dar vor trebui să aibă pe rafturi 51% produse românești, provenite dintr-un lanț scurt de aprovizionare, care să-i avantajeze pe producătorii locali. Sună bine, în teorie. În practică, însă, acel nivel la care autoritățile ...
Autoritățile au fost solicitate, în urmă cu puțin timp, să intervină la un accident rutier petrecut în zona ICIL, în parcarea supermarketului Kaufland. Din primele informații, se pare că un autoturism a lovit un pieton a fost lovit de un autoturism. Vom reveni cu amănunte.
Un producător de apă îmbuteliată care a apărut, în martie, pe lista mărcilor declarate neconforme de Autoritatea Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță că va acționa în judecată statul român și va cere daune în valoare totală de un milion de euro ...
Comerţul tradiţional va continua să scadă în următorii cinci ani şi va ajunge la 40% din piață, de la circa 45% în prezent, sunt de părere analiştii companiei de cercetare Vektor Marktforschung (VM) - „Ponderea comerţului tradiţional a început să scadă încă de la finalul ...
REACȚII DURE Lanțul scurt de aprovizionare nu garantează un sprijin real pentru producătorii români, ba chiar restrânge libertatea consumatorilor de a alege, existând chiar riscul ca furnizorii din Bulgaria sau Ungaria să devină mai atractivi pentru magazinele comerciale din anumite zone ale ...
Se pare că drobul de anul acesta o să fie plin de verdețuri autohtone. Tarabele din piețe abundă de ceapă și usturoi verde, mărar, pătrunjel sau leuștean, pe care le poți cumpăra doar cu câțiva bănuți. Primăvara ne face și alte surprize plăcute - ridichile, spanacul, urzica, salata verde ...
Deputații din Comisia pentru agricultură au cerut conducerii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) să efectueze controale la frontieră și asupra produselor alimentare provenite din țările Uniunii Europene, nu doar asupra celor din afara spațiului comunitar ...
Aşa cum se întâmplă pe piaţa de telefonie mobilă şi de IT, şi în retailul alimentar numărul jucătorilor ar putea scădea în viitorul apropiat, în urma deciziilor de a vinde către concurenţă. Un raport furnizat economica.net de către PMR Consulting arată că pe lista ...
O voce enervantă răsună din PA-ul supermarketului - „Vă rugăm să evacuați magazinul. Îndreptați-vă ordonat spre ieșirile marcate corespunzător“. În Anglia, toți consumatorii dispar în 5 minute. În Germania, evacuarea durează 4 minute și 37 secunde. În ...
Credeți ce vreți despre supermarketuri și despre calitatea produselor vândute acolo, însă ele sunt locul preferat de shopping pentru 83% dintre români, cei mai mulți dintre ei (75,2%) alegându-le datorită prețurilor mai mici, se arată într-un studiu realizat la cererea Asociației ...
Fostul chef Adam Smith a decis să lupte împotriva risipei alimentare, deschizând, în nordul industrial al Angliei, o cafenea unde felurile sunt pregătite numai din alimente în pragul expirării, recuperate din supermarketuri. Proiectul său Real Junk Food (RJFP) s-a extins rapid și cuprinde ...