Suplimentarea consumului zilnic de cafea ar putea reduce riscul de diabet

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Suplimentarea consumului zilnic de cafea ar putea reduce riscul de diabet

Social 27 Aprilie 2014 / 17:47 76 accesări

Creşterea consumului zilnic de cafea ar putea reduce riscul de îmbolnăvire de diabet, a anunţat o echipă de cercetători din Statele Unite ale Americii şi Singapore într-un studiu publicat vineri. Pornind de la trei studii americane efectuate pe 120.000 de persoane, în cea mai mare parte angajaţi din sistemul medical, o echipă de cercetători din Statele Unite ale Americii şi Singapore a stabilit o legătură între suplimentarea consumului zilnic de cafea cu o ceaşcă şi jumătate, timp de patru ani, şi reducerea cu 11% a riscului de îmbolnăvire cu diabet de tip 2, cea mai frecventă formă a acestei maladii. "Am observat că o creştere a consumului de cafea, dar nu şi de ceai, timp de patru ani, a fost asociată cu scăderea riscului de diabet în următorii patru ani", au afirmat cercetătorii. Dimpotrivă, reducerea consumului zilnic de cafea cu două ceşti a crescut riscul de diabet cu aproximativ 18%.



12