Vin Sărbătorile de Iarnă, iar gospodinele se gândesc deja la meniul cu care își vor întâmpina oaspeții în ziua de Crăciun. Vă prezentăm astăzi o rețetă de aperitiv elegant și gustos - terine cu roșii și brânză - cu care vă puteți impresiona invitații, de pe site-ul edithskitchen.ro. Poate fi făcut în forme individuale, pentru fiecare invitat în parte, sau în formă mai mare și tăiat în felii. Pentru a-l pregăti aveți nevoie de câteva ingrediente pentru cele două straturi ale terinelor. Pentru amestecul roșu aveți nevoie de o conservă de roșii în bulion, o foaie de dafin, o jumătate de linguriță de zahăr, un cățel de usturoi, o lingură de ulei, piper, 3 foi de gelatină roșie (apox. 6 grame). Pentru amestecul alb aveți nevoie de 150 de grame de brânză telemea, 200 de grame de smântână, 5 foi de gelatină (aproximativ 10 grame). Cantitățile sunt suficiente pentru 4 - 5 persoane. Amestecul roșu se pregătește astfel: roșiile se pasează în blender și se pun la fiert împreună cu restul ingredientelor. Dacă vă doriți un preparat puțin picant, puteți adăuga și chilli, iar dacă vă doriți sosul aromat cu oregano, busuioc, rozmarin, se pot adăuga aceste condimente la fiert. Se lasă să fiarbă la foc mic cca 20 minute, apoi se lasă sosul la răcit puțin. Gelatina se lasă la înmuiat în apă rece cinci minute, apoi se adaugă în sos și se omogenizează bine. Sosul se toarnă în formele dorite, unse în prealabil cu puțin ulei, apoi se bagă la frigider. Pentru amestecul alb, brânza se dă pe răzătoarea mică, apoi se amestecă cu smântâna, iar pentru o compoziție mai fină, se poate amesteca folosind un blender. Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, se dizolvă în câteva linguri de lapte cald și se adaugă peste amestecul de brânză, omogenizând foarte bine. Peste formele în care a fost turnat amestecul roșu și care au început să se închege se toarnă compoziția albă, apoi se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider 2 - 3 ore. Când se servesc, se răstoarnă din forme și se ornează cu smântână, după preferințe.