Inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa au fost nevoiţi să aplice sancţiuni de 1.300 lei unor angajaţi ai restaurantului „Acapulco”, din Eforie Nord. Potrivit directorului executiv al DSPJ, dr. Constantin Dina, salariaţii nu aveau efectuat triajul epidemiologic impus personalului din sectorul alimentar şi nici nu aveau noţiuni despre ceea ce înseamnă respectarea normelor igienico-sanitare. „Controlul pe care inspectorii DSPJ l-au efectuat la restaurantul din Eforie Nord a fost făcut în urma unei sesizări primite din partea unui client. El a reclamat că a prezentat semne specifice toxiinfecţiei alimentare după ce a mâncat la restaurant. Am trimis la faţa locului o echipă care a demarat procedurile impuse”, a declarat dr. Dina. Respectivul client s-a prezentat pentru un consult de specialitate, ieri dimineaţă, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. „Reclamantul nu a rămas internat, dar i-au fost recoltate probele de coprocultură. Aşteptăm rezultatele”, a spus dr. Dina. Oficialul DSPJ a spus că inspectorii „nu au avut ce probe să ia din alimente pentru că bărbatul a comandat un preparat ce a fost făcut pe loc”. Reclamaţii au fost depuse şi la Protecţia Consumatorului, dar şi la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.