Suspiciuni de toxiinfecţie alimentară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Suspiciuni de toxiinfecţie alimentară

Sănătate 22 Iulie 2010 / 00:00 502 accesări

Cinci persoane, între care trei copii, turişti în Eforie Nord, au ajuns, ieri dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce, cu o seară înainte, au mâncat, la restaurantul hotelului unde sunt cazaţi, o ciorbă cu smântână. Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, Constantin Dina, cele cinci persoane, membre ale aceleiaşi familii, au ajuns la urgenţa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu stare toxică, cefalee, greţuri, ameţeli, vărsături, dureri abdominale şi febră, toate simptome ale unei toxiinfecţii alimentare. „Urmează să stabilim acum ce anume a provocat boala şi dacă cei cinci s-au îmbolnăvit după ce au mâncat în restaurantul hotelului sau dacă au servit altceva în altă parte”, a mai spus directorul DSPJ Constanţa. Pe de altă parte, directorul executiv al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, dr. Stela Halichidis, a declarat că, după tratament, starea generală a copiilor şi adulţilor s-a ameliorat, astfel că nu a fost necesară internarea. “După ce au fost perfuzaţi, cei cinci s-au simţit bine şi au fost lăsaţi să plece”, a afirmat dr. Stela Halichidis, care a precizat că în această vară nu s-au înregistrat probleme deosebite din punct de vedere al toxiinfecţiilor alimentare.



12