497 de angajaţi ai firmei prestatoare de servicii deţinută de Complexul Energetic Oltenia, Minprest Rovinari, vor fi disponibilizaţi în următoarele şapte zile, decizia fiind luată după negocierile dintre reprezentanţii societăţii şi administraţia CEO.
Administraţia Complexului Energetic Oltenia (CEO) a propus, săptămâna trecută, ca aproximativ 800 de salariaţi ai Minprest Rovinari să fie disponibilizaţi în acest an. Directorul firmei prestatoare de servicii deţinute de companie a mers în faţa directoratului cu noi variante pentru reducerea acestui număr, iar după negocierile purtate marţi, miercuri şi joi a fost luată o decizie finală.
"În final, 497 de locuri vor fi scoase din organigramă, până săptămâna viitoare, cel târziu. Deja semnez la o parte din deciziile de încetare la cei care au contracte pe perioadă determinată, iar cei care vor primi preaviz, cu contracte pe perioadă nedeterminată, îl vor primi săptămâna viitoare, pentru că trebuie să fie finalizată procedura de notificare a AJOFM. Ei intră în concedierea colectivă. Vineri o să primim redistribuirea serviciilor şi o să ne dăm seama care este numărul exact al celor cu contracte pe perioadă nedeterminată. Sunt în jur de 120 de persoane afectate de concedierea colectivă şi vor primi preaviz", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Rovinari.
Reprezentanţii Diviziei Miniere au decis să renunţe la mai multe loturi de servicii în integralitate. În prezent, societatea Minprest Serv SA Rovinari, la care CEO deţine 95% din acţiuni, are 1.285 de angajaţi, dintre care 456 au semnat contracte de muncă pe o perioadă determinată.
"Toate serviciile pe care le avem noi în portofoliu vor fi afectate, dar sunt anumite servicii care dispar în integralitate, cum ar fi cel de curăţire-spălătorie,cel de role dispare aproape în integralitate, cel de demolări case şi defrişare în totalitate şi cel de gestiuni industriale. Aveam 1.285 de salariaţi, din care vorpleca 497, care nu aveau un venit foarte mare. Am reuşit să salvăm peste 300 de locuri de muncă în urma negocierilor", a mai precizat Gabriel Giorgi, directorul firmei Minprest Rovinari.
La începutul acestei săptămâni, reprezentanţii CEO au precizat că, în cadrul planului de reorganizare, restructurare si eficientizare a activităţii companieisunt cuprinse o serie de măsuri pentru reducerea costurilor de producţie în perioada 2016-2020. Una dintre măsuri se referă la reevaluarea contractelor de prestări servicii, inclusiv a contractelor comerciale încheiate cu Minprest.
"Minprest este o societate comercială de sine stătătoare care trebuie să încheie contracte cu orice alţi beneficiari pentru a-şi asigura continuitatea activităţii şi să nu se limiteze doar la relaţiile contractuale cu CE Oltenia. CE Oltenia, în calitate de acţionar majoritar, solicită Consiliului de Administraţie şi conducerii executive a Minprest să evalueze situaţia companiei foarte atent, în vederea găsirii celor mai bune soluţii de continuitate şi eficienţă economică", se precizează într-un comunicat de presă al CEO.
În replică, directorul Minprest a transmis că, în 2016, au fost încheiate contracte cu 42 de beneficiari, alţii decât CEO, în valoare totală de 300.000 de lei.
Contractele încheiate de CEO cu Minprest au o valoare de aproximativ 25.000.000 de lei, iar după concedieri se va face o reducere, din punct de vedere financiar, în valoare de nouă milioane de lei.