SUTE DE COPII au ajuns la Spitalul Județean Constanța! Ce se întâmplă?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Medicii vin cu numeroase sfaturi

SUTE DE COPII au ajuns la Spitalul Județean Constanța! Ce se întâmplă?

Sănătate 26 Noiembrie 2018 / 16:25 7733 accesări

Sute de copii au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța. Mai exact, au fost consultați 36 de copii cu vârste cuprinse între 0 și 1 an și alți 267 de copii cu vârste cuprinse între 1 și 16 ani. Din totalul celor 303 de minori investigați în Unitatea de Primiri Urgențe, 67 au fost internați în Secția Pediatrie, unul la Terapie Acută Pediatrie și alți 4 la Chirurgie și Ortopedie Pediatrică.

Weekendul care tocmai s-a încheiat a fost supraaglomerat pentru cadrele medicale ale Unitatății de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” (SCJU) Constanța, dar și pentru cele din secții. Astfel, potrivit unui comunicat al SCJU, 992 de persoane au ajuns la UPU, de vineri, 23 noiembrie, ora 7.00 până pe 26 noiembrie, ora 07.00. În urma investigațiilor, au fost spitalizate 262 de persoane.

CELE MAI MULTE INTERNĂRI, LA PEDIATRIE!

În cele 72 de ore de referință, la UPU au fost consultați 36 de copii cu vârste cuprinse între 0 și 1 an și alți 267 de copii cu vârste cuprinse între 1 și 16 ani. Din totalul celor 303 de minori investigați în UPU, 67 au fost internați în Secția Pediatrie, unul la Terapie Acută Pediatrie și alți 4 la Chirurgie și Ortopedie Pediatrică. Asta înseamnă o supraaglomerare a secției, în condițiile în care Secția Pediatrie dispune de doar 75 de paturi copii și alte 25 paturi pentru însoțitori.

Potrivit sursei citate, vineri, 23 noiembrie, la ora 14.00 erau internați 62 de copii. În următoarele 3 zile au mai fost internați alți 64 de pacienți minori astfel că pe 26 noiembrie, toate paturile din cadrul secției Pediatrie erau ocupate.

CE BOLI PREDOMINĂ? Medicii spun că predomină afecțiunile respiratorii, iar cei mai mulți pacienți internați au între 0 și 1 an, respectiv 1-3 ani. Au mai fost întâlnite și afecțiuni renale, neurologice, digestive precum și intoxacții și alergodermii.

SFATURI! Șeful Secției de Pediatrie a SCJU, conf. univ. dr. Cristina Mihai, revine cu o serie de sfaturi pentru părinți, mai ales că suntem în plin sezon al afecțiunilor respiratorii: ”Având în vedere că a început sezonul virozelor, facem apel la părinți ca de la primele semne de boală să se adreseze medicului de familie. Este foarte important ca acei copii care necesită îngrijire și tratament la domiciliu, să fie retrași din colectivitate. Totodată, sfătuim familiile cu copii mici să evite locurile publice și aglomerațiile și să nu uităm de spălatul frecvent pe mâini!”. Nu în ultimul rând, medicul recomandă și vaccinarea antigripală. ”Aș mai adăuga alimentația de sezon bazată pe proteine de calitate (lapte, brânză, ouă, carne, cereale integrale, legume și fructe proapete), odihnă minim 8 ore și limitarea timpului petrecut în fața micilor ecrane”, explică medicul șef.



12