Sute de credincioși la moaștele Sf. Nectarie, vindecătorul de cancer

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La Constanța

Sute de credincioși la moaștele Sf. Nectarie, vindecătorul de cancer

Eveniment 10 Noiembrie 2014 / 00:00 1748 accesări

Numeroși credincioși s-au adunat, în noaptea de sâmbătă (8 noiembrie) spre duminică, la Biserica „Sfântul Nectarie“ din Constanța, pentru a se închina moaștelor acestui sfânt (cunoscut cu puteri în vindecarea cancerului), aduse din Iași la Constanța. Toți cei aflați în lăcașul de cult au putut spune că s-au întors acasă mai plini de har după ce au trecut, rând pe rând, cu răbdare și pioșenie, prin faţa raclei în care se aflau moaștele. Din mulțimea de oameni, fiecare cu necazul său: o credincioasă a venit tocmai din Călărași să se roage Sfântului Nectarie pentru sănătatea copilului. ”Am copilul bolnav de cancer. Dacă medicii nu ne-au dat mari speranțe de vindecare, știu că Dumnezeu o poate face. Am auzit că Sf. Nectarie a mai făcut minuni...”, a spus femeia. Alții au venit să se închine moaștelor Sfântului Vasile cel Mare, aduse și ele la Constanța de la mănăstirea Sihăstria Putnei. ”Și eu am venit să mă rog pentru sănătate, că e mai bună decât toate”, a spus Maria, venită și ea de la Murfatlar la slujba oficiată la biserica din Constanța.

Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer, este serbat de către Biserica Ortodoxă la 9 noiembrie. El s-a născut în Selivria, pe actualul teritoriu al Turciei, la 1 octombrie 1846. Încă din copilărie a primit o educație creștină, iar la 14 ani a plecat la muncă, în Constantinopol. După programul de lucru, mergea adesea la biserică. Conducătorii Școlii metocului Sfântului Mormânt l-au angajat ca pedagog și învățător la această școală. A absolvit Facultatea de Teologie din Atena. A fost hirotonit preot, apoi mitropolit de Pentapole (în Libia superioară). În 1890, a fost trimis în Grecia, unde a fost numit director al Seminarului din Rizareion. Aici s-a preocupat atât de formarea intelectuală, cât și duhovnicească a tinerilor. La bătrânețe, a renunțat la funcție și a înființat mănăstirea Sfânta Treime, pentru călugărițe, pe insula Eghina. Datorită dragostei pentru Dumnezeu și oameni, a primit darul vindecării, dovedit în special în vremea Primului Război Mondial. A murit în 1920. În septembrie 1953, trupul său a fost deshumat, găsit neputrezit și răspândind bună mireasmă. În 1961 a fost canonizat de către Biserica Greciei.

Moaștele Sfântului Nectarie au fost aduse la Constanța de la Biserica „Sf. Nectarie“ din Iași. Împreună cu moaștele a fost adusă și centura Sf. Nectarie, cunoscută ca fiind vindecătoare de boli grave. Racla va rămâne la Constanța până luni, 24 noiembrie. În tot acest timp, credincioșii sunt bineveniți să se închine sfintelor moaște.

Taguri articol


12