Sute de locuinţe inundate în municipiul Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Sute de locuinţe inundate în municipiul Constanţa

Justiție 03 Iulie 2006 / 00:00 1945 accesări

Cantităţile de ape înregistrate sîmbătă pe raza municipiului Constanţa, de staţiile meteorologice şi posturile pluviale, au fost de 72 l/mp. După două ore de ploaie abundentă, oraşul a fost paralizat. Subdimensionat, sistemul de canalizare nu a făcut faţă cantităţilor de apă căzute, astfel că mai multe canalizări au refulat.

Circulaţia a fost blocată. Cele mai multe dintre intersecţiile municipiului au fost pline de apă, blocînd traficul. Printre intersecţiile cele mai grav afectate s-au numărat cele de la: Dacia, Delfinariu, Tomis III, Far, Brătianu, Sala Fantasio. Pe Şoseaua din Vii, nivelul apei a ajuns la un metru înălţime, iar pe strada Soveja, pe mai multe porţiuni, a fost distrus, în mare parte, asfaltul. Zeci de maşini au rămas în apă, circulaţia tramvaielor a fost oprită, iar un autobuz care circula pe bulevardul Ferdinand a fost prins de un şuvoi puternic, iar apa a intrat în el. Mijloacele de transport în comun nu au mai circulat de la ora 18.00 cînd, potrivit afirmaţiilor directorului Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC), Dumitru Coiciu, nu se mai putea circula pe nici una dintre linii. “La ora 22:00 am început să retragem maşinile din trafic, pentru că abia atunci apele s-au mai retras pe anumite zone din oraş“, a declarat Coiciu. El a mai spus că motoarele a două autobuze şi a unui troleibuz s-au ars, defecţiuni mai mici înregistrîndu-se şi la alte maşini. Pagubele înregistrate de RATC se ridică la aprox. 40-50 de milioane de lei. Alte peste o sută de maşini erau oprite în trafic, din cauza apei.

Locuinţele inundate pe raza municipiului au fost 220, potrivit centralizărilor Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă. Apa a afectat şi sedii de instituţii şi obiective economice, în număr de 12, în mai multe zone ale oraşului. Astfel de probleme s-au întîlnit în special în zonele: IC Brătianu, piaţa Griviţei, zona bisericii Sf. Maria, zona Delfinariu, unde au fost inundate şi sediile Delfinariului şi Planetariului, la Casa Căsătoriilor, Palatul Copiilor, Universitatea „Ovidius”, biserica „Sf. Ana”, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, casa „Dobrogeana” şi pasajul de la gară. „La ora 20.00, cartierul Brătianu era deja acoperit de ape. La fel şi bulevardul 1 Mai şi strada Cuza Vodă, unde toate imobilele au subsolurile inundate. În aceeaşi situaţie se află şi vreo patru restaurante şi baruri din zona Dacia”, a declarat colonelul Constantin Miroiu.

Reţeaua electrică a avut de suferit în mai toate zonele oraşului. Potrivit spuselor purtătorului de cuvînt al Electrica, Johana Scînteie, cele mai grave probleme s-au întîlnit în cartierul Coiciu, unde s-a lucrat mai bine de şase ore.

Liniile telefonice au cedat. Potrivit situaţiei prezentate de reprezentanţii Romtelecom la Prefectură, în municipiul Constanţa au existat 43 de deranjamente înregistrate la persoane fizice, care urmează să fie remediate în cel mai scurt timp posibil. Şi reţelele de telefonie mobilă au avut de suferit de pe urme furtunii de sîmbătă.

Taguri articol


12