Sute de pacienți își pun speranțele în viitorul președinte

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Urnă mobilă

Sute de pacienți își pun speranțele în viitorul președinte

Administrație 17 Noiembrie 2014 / 00:00 644 accesări

În cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, 257 din cei aproximativ 400 de pacienți ai Spitalului Clinic de Urgență Constanța au solicitat urna mobilă, pentru a alege un nou șef de stat. Mulți dintre aceștia, neputând să părăsească paturile din saloane, au așteptat cu emoție urna mobilă, sperând că, după ce va fi ales un nou președinte, traiul lor și al celor dragi va fi unul mai bun decât cel de până acum. Astfel, reprezentantul secției de votare 173, Constantin Pavel, a trecut pe la fiecare solicitant în parte și a strâns voturile.

NĂDEJDE Speranțele oamenilor sunt mari. „Vrem să o ducem și noi mai bine, să ni se asigure pensii decente. Eu, de exemplu, cu greu îmi pot cumpăra medicamente, din pensie. Nu este normal. Nici tinerii nu o duc mai bine, din păcate. Trăim în Europa, iar noul președinte va trebui să găsească o soluție pentru a ne asigura condiții de trai decente, ca în Vest. Avem o țară bogată, avem și oameni muncitori și cred că țara poate fi pusă pe picioare dacă există și un om care să-i țină aici și care să coordoneze activitățile, astfel încât să echilibreze balanțele”, a declarat Vasilica Tudor, în vârstă de 68 de ani.

ALEGERI CIVILIZATE Procesul electoral s-a desfășurat în condiții normale, fără a fi înregistrate incidente majore. Singura sesizare a fost depusă de un reprezentant al ACL la Biroul Electoral Județean (BEJ), după ce un pacient s-a plâns că personalul spitalului strângea cărțile de identitate ale solicitanților urnei mobile, pentru a completa listele electorale. În urma acestei reclamații, conducerea BEJ a declarat că procedurile au fost corecte, având în vedere că personalul medical era autorizat să strângă cărțile de identitate pentru completarea listelor electorale. Au existat și alte nemulțumiri, însă nu au fost depuse contestații. Unii dintre pacienții care nu au făcut nicio solicitare pentru urnă mobilă și-au exprimat dorința de a vota abia în momentul în care și-au făcut apariția reprezentanții secției de votare în saloane. Din această cauză, aceștia nu au putut vota și s-au plâns că li s-a încălcat dreptul de vot. Constantin Pavel a precizat că pacienții care nu au depus cereri în acest sens și declarații pe propria răspundere că nu au mai votat în altă parte nu pot vota la urna mobilă. Și la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol au votat la urna mobilă 112 persoane, iar procesul electoral s-a desfășurat în condiții civilizate.

Taguri articol


12