Tabăra „Dunărea şi Dobrogea creştină”, aproape de start

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tabăra „Dunărea şi Dobrogea creştină”, aproape de start

Cultură 04 Iulie 2014 / 00:00 852 accesări

În fiecare an, în luna iulie, pe pământ dobrogean, acolo unde crucile de leac vorbesc despre credinţă, tămăduire şi creaţie, artişti de pretutindeni, din ţară şi de peste hotare, din ţări vecine, de la Marea Neagră, Mediterană sau Marea Roşie, sosesc în pelerinaj la Mănăstirea Dervent. Ei vin la Tabăra Internaţională de Creaţie „Dunărea şi Dobrogea creştină”, pentru a medita în liniştea patriarhală care învăluie acest spaţiu, dar şi pentru a se lăsa călăuziţi de har şi de inspiraţie.

12 ARTIŞTI Anul acesta, tabăra de creaţie a ajuns la cea de-a IX-a ediţie şi va aduce pe meleagurile Derventului, în perioada 7-18 iulie, 12 artişti plastici din România, Bulgaria, Spania, Turcia şi îndepărtatul Egipt. „Pentru aceştia, spaţiul Dobrogei, cu semnificaţiile sale profunde, va interveni ca percepţie şi semn în lucrările ce vor lua fiinţă aici”, a spus criticul de artă Alice Dinculescu. Aceasta, împreună cu părintele stareţ arhimandrit Andrei Tudor şi cu monahul Efrem, coordonează proiectul cultural „Dunărea şi Dobrogea creştină”, iniţiat de Mănăstirea Dervent, sub înaltul patronaj al Arhiepiscopiei Tomisului, ajuns în acest an la ediţia a IX-a şi care va avea loc în perioada 7-18 iulie, la mănăstirea din judeţul Constanţa.

REPER ARTISTIC ŞI SPIRITUAL „Acest eveniment a devenit, în timp, un reper special al manifestărilor artistice contemporane, reuşind să suscite un interes aflat în creştere. Mănăstirea Dervent şi-a conturat o personalitate deosebită, construindu-şi cu adâncă înţelepciune un patrimoniu valoros - pictură, grafică, sculptură, mărturie peste timp a vremurilor şi întrebărilor actuale, act şi fapt ce o evidenţiază ca preocupare în orizontul lăcaşurilor surori”, a spus criticul de artă Alice Dinculescu.



12