Tabăra „Lucian Grigorescu” se apropie de final

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tabăra „Lucian Grigorescu” se apropie de final

Cultură 27 August 2010 / 00:00 456 accesări

Cea de-a VII-a ediţie a Taberei Internaţionale de Pictură „Lucian Grigorescu” de la Medgidia se apropie cu paşi repezi de final. Creaţiile celor 15 artişti invitaţi din ţară şi din străinătate, legaţi sufleteşte de oraşul natal al marelui pictor Lucian Grigorescu - născuţi la Medgidia sau provenind din oraşele înfrăţite cu localitatea constănţeană - vor constitui obiectul unei expoziţii al cărei vernisaj va avea loc, duminică, de la ora 18.00, în sala de conferinţe a Spitalului Municipal Medgidia.

Ca şi anul trecut, ediţia din 2010 a taberei de creaţie, care, în cei şapte ani de existenţă, şi-a câştigat un nume în peisajul plastic internaţional, este consacrată conceptului de terapie prin artă. În acest context, picturile artiştilor participanţi vor completa colecţia de artă a Spitalului Municipal Medgidia, în beneficiul pacienţilor interni ai spitalului, personalului medical şi vizitatorilor. Deschiderea oficială a manifestării internaţionale a avut loc în prima zi a acestei săptămâni, în prezenţa primarului Medgidiei, Marian Iordache, a managerului Spitalului Municipal Medgidia, Stere Buşu şi a artiştilor invitaţi.

Cei 15 pictori participanţi la Tabăra „Lucian Grigorescu” sunt: Ramona Seyfarht, Rico Seyfarht (Germania), Ahment Ozel, Cellaletin Tandogdu, Figen Bati (Turcia), Kissiov Iordan, Kissiov Roman (Bulgaria), Giovanni Scifo, Roberto Pecoraro (Italia), Constantin Papadopol, Eusebio Spânu şi Mariana Samoilă, Mircea Costea, Cornelia Gherlan şi Marcel Bunea (România).

Lucian Grigorescu s-a născut la 1 februarie 1894, la Medgidia şi a încetat din viaţă la 28 octombrie 1965, la Bucureşti. În perioada 1912-1920, artistul urmează, ca auditor, cursurile Şcolii de Belle-Arte din Bucureşti, cu întrerupere între anii 1915-1918, pentru satisfacerea stagiului militar, iar în anul 1920, artistul îşi continuă studiile la Institutul Superior de Artă din Roma. În 1924, artistul a câştigat o bursă şi a plecat la Paris într-o călătorie de studii.



12