România va beneficia, printr-o finanţare europeană, de 36 de tabere de sinistraţi.
România va beneficia, printr-o finanţare europeană, de 36 de tabere de sinistraţi. Taberele vor fi distribuite pe întreg teritoriul țării, însă cele mai multe vor fi amplasate în zonele de frontieră cu aflux mare de migranţi.
O parte importantă din aceste tabere vor fi distribuite în zona Banatului – Timiş şi Caraş, considerate zone de păstrundere de migranţi dinspre Serbia, respectiv zona Constanţa, Tulcea, care reprezintă o altă posibilă poartă de acces pentru aceşti migranţi. Cristian Radu a spus că, până în 2020, ţara noastră trebuie să asigure capacitatea de a gestiona mişcări necontrolate ale populaţiei de ordinul miilor de persoane, precizând, însă, că în prezent nu există informaţii privind iminenţa producerii unor astfel de evenimente, riscul fiind "unul moderat".
Până în 2020, România trebuie să asigure capacitatea de a gestiona mişcări necontrolate ale populaţiei de ordinul miilor de persoane.
Taberele sunt destinate atât pentru acoperirea nevoilor pe plan naţional, în cazul producerii unor dezastre, cât şi pentru gestionarea unor mişcări masive de migranţi din afara graniţelor.
Taberele de sinistraţi asigură cazarea persoanelor sinistrate şi hrănirea lor pe o perioadă de ordinul săptămânilor, iar intr-o tabără vor fi minimum 200 de persoane.
Autoritățile spun că nu există, în prezent, informaţii privind iminenţa producerii unor astfel de evenimente, riscul fiind unul „moderat", dar că nu se poate neglija un eventual aflux masiv de migranți.