Tânărul scriitor Silviu Docu Axelerad își lanseză un nou volum

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La Muzeul de Artă Constanța

Tânărul scriitor Silviu Docu Axelerad își lanseză un nou volum

Cultură 24 Ianuarie 2019 / 13:11 3088 accesări

Vineri, 25 ianuarie 2019, ora 15.00, la Muzeul de Artă din Constanța va avea loc lansarea cărții cu titlul Ispita din Southern Belle, autor Silviu Docu Axelerad.

Autorul s-a născut la 19 decembrie 1999, este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" din Constanța și este fiul conf. univ. dr. Any Docu Axelrad, medic-șef al Secției Neurologie, a SCJU Constanța.

Silviu Docu Axelerad spune despre părinții lui că i-au creat un microcosmos filosofic în care a devenit persoana de astăzi. Familia îi este cel mai important "sprijin" cultural, social, emoțional, intelectual, care l-a învățat cum să fie EL, o persoană UNICĂ, sigură pe forțele sale!

Debutul literar a avut loc la vârsta de 16 ani. Prima carte scrisă de Silviu Docu Axelerad se numește Filosofie muzicală și umană.

Filosofie muzicală și umană pune în prim plan ideea renașterii spiritualea corpului material, omul fiind oglinda rațiunii sale, iar muzica fiind cea care formează rama caracterului uman. Muzica înseamnă rațiune absolută, perfecțiune, și fiecare notă formează un puzzle care descrie în final OMUL. Legătura dintre filosofia umană și filosofia muzicală este realizată prin ascensiuneaomului spre cultură, educație, rațiune, frumos.Omul și muzica reprezintă pionii unui joc de șah profan, Divinul fiind regele suprem, sacrul.

În această carte autorul a subliniat legătura strânsă dintre cele două concepte. Omul fără muzică este sortit dematerializării, desacralizării. Muzica creează o stare de beatitudine Divină, care poate fi atinsă cu ajutorul eudemoniei, proces prin care omul de poate sacraliza.

Ispita din Southern Belle, cea mai recentă carte a sa, leagă conceptele de filosofie, religie, teosofie și pune accentul pe dihotomia dintre conceptele fundamentale ale binelui și răului, făcând o diferențiere accentuată pe punctul suprem care leagă materia, de la atom până la univers, iar acela este Divinul, care poate fi Dumnezeu, Brahma, Budda, rațiunea absolută, etc.

Tânărul romancier, însoțit la eveniment de dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă, de criticul literar Diana Dobriță Bârlea și de redactorul-șef al revistei Agora, Ion Dan Voicu, vă invită să petreceți o după amiază presărată cu muzică și lectură la Muzeul de Artă Constanța.



12