Târg de Paşte pentru constănţeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mamaia. Pavilionul Expoziţional

Târg de Paşte pentru constănţeni

Social 21 Aprilie 2011 / 00:00 1165 accesări

Pavilionul Expoziţional, situat la intrarea în staţiunea Mamaia, este gazda Târgului de Paşte, organizat de Consiliul Judeţean Constanţa. Printre produsele expuse la Pavilion, constănţenii pot găsi cârnaţi, şunculiţă ţărănească crudă şi afumată, piept cu şoric afumat. Mai sunt cârnaţi tradiţionali, băgaţi mai întâi la fum cald şi apoi la fum rece, ei putând fi consumaţi cruzi, cârnaţi preparaţi din porc şi vită, tobă afumată şi neafumată, muşchi afumat din carne de porc, caltaboş şi ciolane de porc. Produsele sunt oferite de deja celebrii maramureşeni, care sunt nelipsiţi de la astfel de târguri organizate în Constanţa. Unul dintre aceşti comercianţi este Vasile Ciurte, din zona Maramureş, care a explicat că toate produsele sunt preparate în casă, iar vremea rece din zona de nord a ţării este un factor important pentru păstrarea produselor din carne în bune condiţii. „Produsele sunt naturale, fără e-uri, iar cel mai bun conservant pentru astfel de preparate din carne este fumul. Folosim doar fum produs din lemn de fag. Afumăm produsele cu grijă, doar câte puţin, nu dintr-o dată, pentru că altfel se acresc”, a mai spus producătorul. Cum produsele tradiţionale maramureşene merg cu un vin bun, producătorii licorilor lui Bachus şi-au făcut prezenţa cu soiuri alese şi pe toate gusturile. Printre mărcile de vin expuse sunt şi cele de la Cramele de la Nisipari, preţurile pentru un litru de vin sunt în jurul a şase lei. De asemenea, la târg sunt prezenţi şi apicultorii, care vând mierea cu preţuri între 10 lei, borcanul mic şi 20 de lei, borcanul mare de miere de salcâm.



12