Târg de tradiţii şi obiceiuri culinare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Preparate fără E-uri

Târg de tradiţii şi obiceiuri culinare

Justiție 21 August 2012 / 00:00 605 accesări

Direcţia Judeţeană pentru Agricultură (DJA) Constanţa a anunţat, ieri, deschiderea Târgului de tradiţii şi obiceiuri culinare. Potrivit directorului DJA Constanţa, Boris Parpală, evenimentul se desfăşoară în cadrul Festivalului Tinereţii, dedicat folclorului, ce are loc, în perioada 27 august-1 septembrie, în staţiunea Jupiter, lângă Teatrul de Vară, între orele 9.00-23.00. Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Daria’S şi Manifest Events, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Asociaţia Litoral - Delta Dunării şi Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Constanţa. Potrivit DJA Constanţa, şi-au anunţat participarea 12 producători care vor oferi spre vânzare produse din carne precum caltaboş, lebăr, cârnaţi de casă, tobă, pastramă, brânzeturi - telemea, brânză de burduf, dar şi dulciuri tradiţionale: magiun de prune, dulceţuri din fructe, fără zahăr adăugat, fără E-uri şi fără agenţi de conservare, zacuscă de legume, pâine, prăjituri de casă, plăcintă etc. Nu vor lipsi nici sarmalele tradiţionale din zona Maramureşului, nici plăcinta maramureşeană cu brânză, ceapă verde şi mărar. De asemenea, vor participa, alături de maramureşeni, şi producători din Ardeal, Oltenia, Moldova, Muntenia şi Dobrogea.



12