Ediția din acest an a Târgului Gaudeamus va avea loc la Complexul Expozițional Romexpo, între 16 - 20 noiembrie.
Toate editurile importante din România vor fi prezente cu noutăţi, colecţii în premieră. Invitatul de onoare al acestei ediții este China, care se va prezenta cu un stand reprezentativ pentru literatura sa contemporană şi cu un program dens de evenimente dedicate profesioniştilor de pe piaţa cărţii şi publicului.
Vineri, 18 noiembrie, între orele 13.00 - 20.00, sâmbătă, 19 noiembrie (10.00 - 11.30 și 12.00 - 15.00) și duminică, 20 noiembrie (10.00 - 15.30), la standul Q-T-RAZ se va afla la vânzare nimeni altul decât Nicu Alifantis.
Sâmbătă, 19 noiembrie (11.30 - 12.00), la standul NEMIRA se va lansa audiobook-ul aceluiași Alifantis - „Scrisori nedesfăcute”. Pe audiobook sunt texte citite de autor și de actorul George Ivașcu, însoțite de muzici semnate și interpretate de Nicu Alifantis și Léonard Constant. La această lansare, în programul Târgului este anunțată și prezența lui Sergiu Cioiu (do you remember?).
La ora 14.00, la Polirom, va fi lansat un nou volum din seria de autor Vladimir Nabokov - „Scrisori către Vera” (traducere din engleză și note de Veronica D. Niculescu). Sunt scrisori de dragoste scrise de Nabokov (colecționarul de fluturi - la propriu - și, în același timp, „inventatorul” Lolitei) soției sale, Vera.
Tot sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 14.30, la standul NEMIRA va fi lansată colecția de poezie a editurii - „Vorpal”, colecție coordonată de poeta Svetlana Cârstean. Primele două volume publicate sunt „Dodii”, de Florin Dumitrescu, și „Sisteme de fixare și prindere”, de Ștefania Mihalache.
Acestea sunt doar câteva dintre evenimentele pregătite de organizatori pe parcursul celor trei zile. Programul de vizitare a Târgului, pentru toate categoriile de public, este zilnic, între orele 10.00 şi 20.00. Accesul în incintă se face pe baza biletului de intrare, în valoare de 5 lei, şi a abonamentului valabil pe întreaga perioadă a Târgului - 10 lei. Preşcolarii, elevii, studenţii, cadrele didactice, bibliotecarii și pensionarii au intrare liberă.