Tatăl actriţei Blake Lively a devenit primul pacient din lume a cărui inimă a fost ”reparată” cu ajutorul unor injecţii cu celule stem. Ernie Lively a devenit primul pacient din lume care a apelat la o intervenţie chirurgicală inedită, ce constă în injectarea de celule suşă ale pacientului într-un anumit organ al acestuia, cu scopul de a... repara muşchii şi vasele de sânge vătămate.
Ernie Lively, fost actor, a suferit un infarct sever în 2003 şi de atunci s-a confruntat cu multe probleme cardiace, dar, graţie noii proceduri medicale, spune că se simte mai bine ca niciodată. ”Ieri m-am trezit şi i-am spus soţiei mele că nu m-am simţit aşa de bine de mulţi ani”, le-a spus Ernie cercetătorilor americani de la University of Utah Health Care. În ultimii ani, inima fostului actor, în vârstă de 66 de ani, funcţiona doar la jumătate din capacitate, iar din acest motiv, Ernie Lively se simţea foarte slăbit şi nu putea să facă niciun efort. Pe 7 noiembrie, el a efectuat o terapie genică retrogradă, în cadrul căreia celulele suşă ale pacientului sunt injectate în inimă. După această intervenţie, Ernie Lively spune că abia aşteaptă să se joace cu viitorii săi nepoţi. Fiica lui, actriţa Blake Lively, în vârstă de 26 de ani, este căsătorită cu actorul Ryan Reynolds, în vârstă de 37 de ani. Potrivit presei internaţionale, cei doi actori intenţionează să aibă cât mai mulţi copii.
Peste şase milioane de persoane pe plan mondial trăiesc cu deficienţe coronariene. Pe măsură ce aceste afecţiuni progresează, opţiunile medicale ale pacienţilor sunt limitate la transplantul de cord şi la implantarea unor stimulatoare cardiace. Medicul Amit Patel, inventatorul terapiei genice retrograde, spune că a inventat această tehnică pentru a stopa progresia maladiilor cardiace, înainte de punctul în care pacientul are nevoie de un transplant de cord.