Tatiana Stepa, înmormîntată în aplauzele prietenilor, rudelor, familiei şi fanilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tatiana Stepa, înmormîntată în aplauzele prietenilor, rudelor, familiei şi fanilor

Cultură 11 August 2009 / 00:00 578 accesări

Cîntăreaţa de muzică folk Tatiana Stepa, decedată vineri dimineaţă, în urma unei lungi lupte cu un cancer de col uterin, a primit, ieri, ultimele sale aplauze, la cimitirul Bellu din capitală, unde a fost înmormîntată, pe Aleea Artiştilor. Slujba de înmormîntare a fost ţinută la Mănăstirea Radu Vodă din capitală, începînd cu ora 13.00. Timp de aproape două ore, circa 150 de apropiaţi - prieteni şi rude -, colegi de breaslă şi admiratori au luat parte la comemorarea artistei, decedată la vîrsta de doar 46 de ani. Apoi, convoiul funerar a petrecut-o pe Tatiana Stepa pe ultimul drum, către Cimitirul Bellu, unde a sosit în jurul orei 15.00. Acolo, artista era aşteptată de încă circa 50 de persoane. Sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei a fost aşezat în locul de veci, situat pe Aleea Artiştilor, în aplauzele celor veniţi pentru a-i aduce cîntăreţei un ultim omagiu. De asemenea, mormîntul a fost înconjurat de zeci de coroane şi sute de flori.

Anterior, sîmbătă şi duminică, numeroase persoane şi-au luat rămas bun de la cîntăreaţă la Ateneul Român, unde a fost depus sicriul acesteia. Tatiana Stepa ar fi trebuit să susţină un recital la Festivalul Naţional de Folk şi Baladă „Poarta Sărutului\", care a început ieri, la Tîrgu-Jiu. Evenimentul este, astfel, dedicat memoriei artistei.

Cîntăreaţa de muzică folk Tatiana Stepa a murit din cauza unui cancer de col uterin, vineri dimineaţă, la Spitalul Militar Central din capitală. Ea a fost diagnosticată cu această boală în urmă cu cinci ani. Tatiana Stepa a venit în februarie, la Spitalul Militar Central din Bucureşti, medicii constatînd că boala era extinsă în organism. În data de 4 august, ea a fost internată de urgenţă, pentru că boala afectase mai multe organe.

Tatiana a început să cînte încă de la grădiniţă. În copilărie, ea a urmat cursuri de balet, vioară şi pian. A studiat vioara opt ani, ca instrument principal. A absolvit „Liceul de Arhitectură\" din Bucureşti, care a fost şi primul loc unde a auzit muzică folk. Pentru că a studiat vioara mulţi ani, nu i-a fost greu să înveţe să cînte la chitară. În septembrie 1982, pe stadionul din Făgăraş, a debutat în Cenaclul Flacăra, cu un cîntec intitulat „Şi-am să-mi fac o doină\", rămînînd în componenţa cenaclului pînă în anul 1985. Din 1992 şi pînă în anul 1996, Stepa a fost membră a Cenaclului „Totuşi Iubirea\", participînd la sute de spectacole. După interdicţia, din 1985, a Cenaclului Flacăra şi a ei, ca artistă, a lucrat vreme de 11 ani în mina Lupeni, apoi, ca tehnoredactor de carte, la Bucureşti. Din anul 1996 şi pînă în prezent, Tatiana Stepa a susţinut sute de spectacole pe majoritatea scenelor marilor oraşe din România, Italia, Germania, Franţa, Republica Moldova, Bulgaria. A compus muzică atît pe versuri proprii, cît şi pe ale unor poeţi din literatura universală şi română: Federico García Lorca, Serghei Esenin, Adrian Păunescu, Lucian Blaga, Elena Farago. Printre piesele sale cele mai cunoscute se numără „Copaci fără pădure\", „Dă, Doamne, iarnă\", „Galbenă gutuie\" şi „Femeia de lut\".

Taguri articol


12