Tehnologia video pe linia porţii va fi utilizată la Campionatul European de fotbal din Franţa, urmând să fie instaurată şi în sezonul viitor al Ligii Campionilor, începând cu faza play-off-ului, a anunţat UEFA. Tehnologia video pe linia porţii a fost utilizată la Campionatul Mondial din 2014, fiind pusă în practică şi în alte patru mari campionate europene: Germania, Anglia, Franța și Italia. Campionatul European de fotbal, la care participă şi naţionala României, va avea loc în perioada 10 iunie-10 iulie 2016. Naționala României face parte din Grupa A, unde le va întâlni pe Franța (10 iunie), Elveția (15 iunie) și Albania (19 iunie).
La întâlnirea cu reprezentanții țărilor calificate, programată în perioada 2-3 martie 2016, la Paris, aceștia vor primii detalii despre cum va funcționa acest sistem introdus în premieră în competițiile organizate de UEFA. Tehnologia pentru linia porţii a debutat în competiţiile oficiale în decembrie 2012, când a fost folosită în premieră la Campionatul Mondial al cluburilor din Japonia. În afară de acel turneu, tehnologia a mai fost folosită şi la Cupa Confederaţiilor 2013, apoi la turneul final al Campionatului Mondial din 2014, care a devenit primul la care s-a utilizat o asemenea tehnologie. Meciul Franța - Honduras 3-0 a adus primul gol de la un CM validat datorită tehnologiei video. Fără goal-line, faza din minutul 52 ar fi fost comentată la nesfârșit, indiferent care ar fi fost decizia arbitrului Sandro Ricci. Atunci, mingea șutată de Benzema a izbit bara, după care l-a lovit pe portarul Valladares, depășind cu puțin linia porții înainte de fi reținută de hondurian.
Sistemul va fi folosit alături de arbitrii adiţionali, care vor continua să monitorizeze activitatea din suprafaţa de pedeapsă, a anunţat UEFA după Comitetul Executiv de la Nyon, întrunit pe 21 și 22 ianuarie 2016. De asemenea, Comitetul Executiv al UEFA a decis să modifice regulamentul Campionatului European din vară. „În luna care precede turneul final, fiecare reprezentativă participantă, inclusiv Franța, are dreptul să joace maximum două jocuri amicale împotriva unei alte selecționate participante, cu condiția ca aceasta să nu se afle în aceeași grupă la turneul final”. Înainte de adoptarea acestei decizii, echipele participante aveau dreptul de a disputa un singur joc, înaintea debutului turneului final, împotriva unei alteia prezentă la EURO.