Telegrafic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Telegrafic

Politică 28 August 2009 / 00:00 412 accesări

Blogul lui Crin!

Cea de-a opta ediţie a Şcolii de Vară a Tineretului Naţional Liberal a demarat, vineri, în staţiunea Mamaia. Evenimentul, care se desfăşoară în perioada 27 - 30 august, sub tema „Mediul politic şi tehnologia comunicării”, reuneşte 100 de tineri liberali din ţară şi din străinătate, aceştia fiind întîmpinaţi de către preşedintele filialei PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, şi de vicepreşedintele TNL, Ionel Spătaru. La startul Şcolii de Vară a TNL, preşedintele PNL Constanţa le-a urat tinerilor liberali să aibă parte de zile frumoase, să plece cu amintiri plăcute şi „mai bine pregătiţi pentru campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, eveniment care ne dorim să fie încununat cu succes în noiembrie”. Prima zi a Şcolii de vară s-a încheiat cu discursul preşedintelui PNL Crin Antonescu, care şi-a lansat, cu această ocazie, propriu său blog: crinantonescu.ro/blog.html. Antonescu scrie, pe blogul personal, că nu doreşte să ajungă preşedinte prin manipulare şi fraudă, apreciind că oamenii îl vor vota dacă vor crede modelul pe care îl propune şi dacă soluţiile sale sînt convingătoare.

“PSD nu poate trăi într-o lume paralelă faţă de cea a PD-L”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, deputatul Adrian Năstase, a afirmat, ieri, că PSD nu poate trăi într-o lume paralelă faţă de cea a PD-L. El a arătat că, în campania electorală pentru prezidenţiale, PSD nu poate fi în război cu PD-L la Bucureşti şi să facă pace în teritoriu: “Nu ştiu ce se va întîmpla cu PD-L după prezidenţiale, poate vom discuta în alţi termeni atunci. Dar, deocamdată, PD-L are o putere financiară şi o capacitate de organizare pe care nu putem să le ignorăm”. Năstase a mai afirmat că rezultatele din ultimii ani ale PSD au fost “oscilante”, iar pierderile de simpatizanţi “destul de masive”. El a catalogat ca fiind “mai grav” faptul că PSD a pierdut în favoarea PD-L voturi din mediul rural, deşi în mod tradiţional electoratul de la sate era votat de PSD. Năstase a reamintit că nu a fost de acord cu intrarea la guvernare a PSD alături de PD-L, însă a respectat decizia partidului. El a ţinut însă să precizeze că “felul în care au evoluat lucrurile” şi unele dintre deciziile Guvernului Boc creează “dificultăţi” şi în PSD.

Antonescu crede că intrarea lui Oprescu în cursa prezidenţială nu schimbă nimic

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, că nu este îngrijorat de eventuala candidatură în alegerile prezidenţiale a primarului general al capitalei, Sorin Oprescu, menţionînd că intrarea acestuia în cursă “nu schimbă nimic” în privinţa intenţiilor sale sau a şanselor pe care şi le acordă: “Cred că orice candidatură care ar îmbogăţi peisajul acestor alegeri este binevenită. Cred că oferta electorală trebuie să fie una cît mai bogată”. Referitor la relaţiile sale cu Oprescu, el a spus că acestea “nu sînt foarte strînse, dar sînt nişte relaţii de respect şi apreciere reciprocă şi vor rămîne la fel”.

A cincea şedinţă comună a Guvernelor român şi ungar, la Bucureşti

A cincea şedinţă comună a Guvernelor român şi ungar va fi organizată la Bucureşti, la 10 octombrie, urmînd ca ordinea de zi să fie definitivată în perioada următoare, de către reprezentanţii celor două Cabinete, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvînt al Executivului român, Ioana Muntean. Ea a precizat că data de organizare a şedinţei a fost decisă în urma consultărilor avute cu reprezentanţii Cabinetului de la Budapesta. Pe agenda de lucru se vor afla acorduri bilaterale şi acte normative care au în vedere realizarea obiectivelor comune din perspectiva statutului pe care îl au cele două ţări de membri ai Uniunii Europene şi ai NATO, cît şi ca actori interesaţi în dezvoltarea unei politici regionale comune, în principal în domeniile energiei şi transporturilor. Guvernele celor două ţări au convenit, în 2005, să organizeze anual şedinţe comune, în care să fie discutate probleme de interes bilateral.

PCM nu exclude posibilitatea de a avea un candidat propriu la prezidenţiale

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, nu exclude posibilitatea ca partidul pe care îl conduce să aibă un candidat propriu la alegerile prezidenţiale din acest an, pentru că astfel partidul ar avea ocazia să îşi prezinte programul politic, respectiv dezideratul privind autonomia. Szasz a afirmat, în legătură cu alegerile prezidenţiale din acest an, că PCM va opta pentru varianta propusă de Consiliul Naţional Secuiesc (CNS), respectiv aceea a voturilor nevalabile. Liderul PCM a afirmat că programul politic al candidatului UDMR, Kelemen Hunor, constă “într-o singură propoziţie”, respectiv în modul în care Uniunea ar putea ajunge din nou la guvernare. Potrivit acestuia, pentru comunitatea maghiară ar fi un cîştig ca PCM să aibă un candidat propriu, dar, datorită faptului că PCM şi Consiliul Naţional Secuiesc sînt aliaţi, se va lua o decizie care să nu contracareze propunerea CNS.



12