„Porţi Deschise” la PNL Constanţa
Organizaţia Municipală a PNL Constanţa iniţiază o campanie denumită generic „Porţi Deschise”, în cadrul căreia liberalii se vor întîlni cu cetăţenii municipiului Constanţa. Campania se va desfăşura sub forma unor audienţe organizate lunea şi miercurea, între 11.00 şi 13.00, la sediul organizaţiei din bd. Ferdinand nr. 97. În cadul campaniei se pot depune şi petiţii, la secretariatul organizaţiei, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 10.00 şi 18.00. Petiţiile pot fi trimise şi pe adresa de e-mail pnl.constanta@pnl.ro.
Coaliţia face o comisie pentru legea prezidenţialelor
Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat, ieri, că în şedinţa coaliţiei s-a discutat, printre altele, despre proiectul de lege privind alegerile prezidenţiale. El a arătat că s-a decis înfiinţarea unei comisii “de lucru”, care să elaboreze, pînă la începutul sesiunii parlamentare, un proiect de lege privind organizarea alegerilor prezidenţiale. Flutur a spus că din comisie fac parte, din partea PD-L, Vasile Blaga şi Mircea Toader, iar din partea PSD, Dan Nica şi Viorel Hrebenciuc. Liderul democrat-liberal a menţionat că nu s-au discutat alte aspecte în coaliţie în legătură cu subiectul prezidenţialelor: “Vom discuta şi în următoarele întîlniri ale coaliţiei. Echipa de lucru va prezenta în coaliţie un draft, astfel încît, pînă la începutul sesiunii parlamentare, să fie proiectul de lege finalizat şi însuşit de coaliţie”. În urmă cu o săptămînă, purtătorul de cuvînt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat că social-democraţii aşteaptă o serie de evaluări făcute la nivelul Ministerului de Interne în privinţa tentativelor de fraudă la alegerile europarlamentare bazate pe listele suplimentare, urmînd să ia, în urma acestor evaluări, o decizie în ce priveşte folosirea acestor liste suplimentare la alegerile prezidenţiale.
40% din bucureşteni cred că ar fi mai bun un preşedinte independent
Un sondaj realizat de Avangarde relevă faptul că 40% dintre bucureşteni cred că ar fi mult mai bine să fim conduşi de un preşedinte independent, în timp ce 20% sînt de părere că nimic nu s-ar schimba. De asemenea, 51% dintre bucureşteni cred că Sorin Oprescu nu ar trebui să candideze la Preşedinţia României, în timp ce doar 31% dintre ei sînt de acord cu o candidatură a edilului la prezidenţiale. Dacă mîine ar avea loc alegeri prezidenţiale, 33% dintre respondenţi au declarat că ar vota cu Traian Băsescu, 22% ar vota cu Sorin Oprescu, 19% ar vota cu Mircea Geoană, 12% cu Crin Antonescu, 10% cu Vadim Tudor şi 3% cu Prinţul Radu Duda. În schimb, 69% dintre cei intervievaţi nu au nicio opinie. 40% dintre cei care au participat la studiu cred ca niciunul dintre preşedinţii de pînă acum nu a fost bun. Studiul autofinanţat a fost realizat în perioada 19 - 24 iulie 2009, pe un eşantion de 1.000 de persoane, în Bucureşti.
Constantinescu: Politica regională a României s-a prăbuşit
Fostul preşedinte Emil Constantinescu a susţinut, ieri, la un post de radio, că politica externă a României în plan regional s-a prăbuşit, iar politica relaţiilor dintre Bucureşti şi Chişinău trebuie schimbată. Totodată, Constantinescu consideră că relaţia dintre Bucureşti şi Chişinău se poate schimba dacă raportul de forţe din Republica Moldova se va echilibra, după alegerile parlamentare din 29 iulie. El apreciază că tot comuniştii vor obţine puterea, dar spaţiul lor de manevră va fi mult mai mic după rezultatul acestui scrutin. Constantinescu crede că România trebuie şi ea să facă paşi înainte în relaţia cu Republica Moldova.
Geoană, Băsescu şi Antonescu, posibili premieri pentru prinţul Duda?
“Pe oricare dintre cei trei candidaţi cotaţi azi cu şanse (Geoană, Băsescu şi Antonescu), îl voi desemna premier, atunci cînd voi ajunge preşedintele României”, a declarat, sîmbătă noaptea, Principele Radu, prezent alături de vîlceni, pe străzile Rîmnicului, la sărbătoarea zilelor oraşului. Principele a susţinut în faţa oamenilor că în sondajul Gallup a crescut, la nivel de procente, aproape de 12%: “Dacă atunci cînd mi-am anunţat candidatura doar trei sferturi din populaţia României ştia despre mine, acum, numărul celor care mă cunosc a crescut, trendul meu, la nivel de intenţii de vot, este ascendent”. El a mai spus că nu va coborî nivelul limbajului electoral, pe care nu îl consideră de altfel unul elitist, ci dimpotrivă, “accesibil pentru oricine”.
Primul amendament al lui Becali: mai mult lapte în şcoli
Ajuns europarlamentar, Gigi Becali a propus, deja, primul amendament la Bugetul comunitar pe anul 2010: creşterea cu 50% a sumelor alocate pentru programul “Laptele în şcoli”. El a explicat că a propus asta pentru ca, astfel, copiii vor fi ajutaţi să crească sănătos şi, totodată, ieşirea din criză se face prin “ajutoare concrete”: “Am propus în bugetul pe 2010 ca sumele alocate pentru programul “Laptele în şcoli” din statele membre să crească cu 50%. Concret, Comisia avea alocate 69 milioane de euro, iar suma majorată ar urma să fie 103,5 milioane de euro”. În opinia lui, prin această măsură se răspunde şi aşteptărilor fermierilor.