Telegrafic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Telegrafic

Politică 29 Mai 2009 / 00:00 386 accesări

PC vrea 10% la alegerile din 2012

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PC, Ion Mincă, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că, potrivit unui studiu realizat de o companie americană, încrederea în această formaţiune politică este de 14%. De asemenea, Mincă a mai spus că se doreşte ca, la viitoarele alegeri din 2012, partidul să atingă un procent minim de 10%”. „Este perfect realizabil în condiţiile actuale. Ne-am popus acest procent şi cred că îl vom atinge”, a spus Mincă. Tot în conferinţa de presă de ieri, fostul primar al Medgidiei, Mircea Pintilie, a fost prezentat ca nou membru al PC.

AEP are nevoie de un soft nou pentru descoperirea votului multiplu

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) va demara procedurile pentru achiziţionarea unui nou soft, care va fi destinat descoperirii unor posibile voturi multiple la alegerile pentru Parlamentul European, după ce Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă prin care obligă AEP să facă această verificare. Vicepreşedintele AEP, Marian Muhuleţ, a explicat că soft-ul pentru descoperirea votului multiplu va fi un altul decît cel achiziţionat la 27 mai, de la Siveco România, pentru centralizarea rezultatului alegerilor europarlamentare, în valoare de 340.000 euro, fără TVA. Procedurile pentru achiziţionarea noului soft vor fi demarate după ce Guvernul va aloca, pentru AEP, sumele necesare în acest sens. Procedura tehnică de verificare a votului multiplu se va face prin confruntarea codurilor numerice personale ale votanţilor din listelor electorale permanente şi suplimentare. Obligaţia de a verifica aceste listele electorale, dar şi de a sesiza organele de urmărire penală în cazul în care se descoperă indicii privind săvîrşirea unor infracţiuni la alegerile pentru Parlamentul European revine AEP, conform ordonanţei aprobate miercuri. În acest sens, Biroul Electoral Central predă AEP dosarele cuprinzînd listele electorale utilizate în cadrul secţiilor de votare după desfăşurarea votării.

Principele Radu spune că românii trebuie să renunţe la conceptul de tătuc

Principele Radu a declarat, ieri, că românii trebuie să înveţe să renunţe la conceptul de “tătuc”, care să le dea mereu indicaţii despre cum şi ce trebuie făcut. El a apreciat că acest concept este unul medieval, care nu mai corespunde societăţii actuale şi în care tinerii nu se regăsesc. Potrivit acestuia, România este o ţară în care instituţia preşedintelui nu este separată de politică, ceea ce o face vulnerabilă: “De fapt, Preşedinţia este o instituţie a reprezentării statale. Aceasta este sarcina preşedintelui, el trebuie să fie preocupat mai ales de promovarea statului. Un preşedinte ar trebui să refuze disputa politică”.

“CE nu va accepta reîmpărţirea regiunilor pe criterii etnice”

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PNL-ALDE) a declarat, ieri, că reîmpărţirea pe regiuni a României pe alt criteriu decît cel economic va fi în dezacord cu politica de coeziune a UE. Ramona Mănescu, membru al Comisiei de Dezvoltare Regională din PE, a spus că, după unele declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu pe tema reformării regiunilor de dezvoltare, l-a interpelat pe comisarul pentru politica regională, Danuta Hubner, rugîndu-l să precizeze ce variantă este acceptabilă pentru Comisia Europeană. Ea a precizat că propunerile pe care le va face România în sensul reîmpărţirii pe regiuni vor fi oricum analizate şi supervizate de CE, întrucît trebuie să se ţină cont, în primul rînd, de performanţa economică a fiecărei regiuni în parte.

Orban îl acuză pe Berceanu că blochează lucrările la autostrăzi

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, are proiecte pregătite din timpul mandatului său, contracte semnate pe şase tronsoane de autostradă şi pe 1.600 kilometri de drumuri naţionale şi trebuie să “dea drumul” la lucrări, însă nu face acest lucru. Orban a declarat, ieri, că, de cînd este ministru, Radu Berceanu nu face altceva decît să îl înjure, în loc să facă drumuri. El a susţinut că nu înţelege motivul pentru care, deşi are proiectele gata din timpul mandatului său, Berceanu nu “dă drumul” lucrărilor. Liderul PNL a declarat că “greaua moştenire” pe care o invocă politicienii nu mai interesează pe nimeni. El susţine că i-a lăsat succesorului său proiecte gata făcute, el neavînd altceva de făcut decît să înceapă execuţia lor. Orban a menţionat printre aceste proiecte şoseaua de centură a Aradului, tronsonul Arad-Timişoara, tronsonul Cernavodă-Medgidia, Medgidia-Constanţa, autostrada de centură a Constanţei.

Nu s-a luat o decizie privind contestaţia lui Mădălin Voicu la excludere

Purtătorul de cuvînt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat, ieri, că membrii Comisiei de Arbitraj şi Integritate Morală nu au luat încă nicio decizie în privinţa contestaţiei formulate de deputatul Mădălin Voicu la excluderea sa din partid. Duvăz a precizat că membrii Comisiei s-au întrunit, miercuri, fără însă a lua nicio decizie cu privire la contestaţia pe care deputatul Voicu a depus-o faţă de hotărîrea PSD Giurgiu de a-l exclude din partid. Acesta a menţionat că membrii Comisiei i-au solicitat lui Voicu mai multe documente în sprijinul contestaţiei formulate. Mădălin Voicu a contestat în 11 mai excluderea sa din partid.

Miluţ, acuzat de surorile Coposu din cauza unor informaţii distorsionate

Preşedintele PNŢCD, Marian Miluţ, a declarat, ieri, că surorile Coposu şi fostul lider al partidului Ion Diaconescu l-au acuzat din cauza unor informaţii distorsionate pe care le-ar fi primit, susţinînd că, între timp, situaţia s-a clarificat. Surorile liderului ţărănist Corneliu Coposu, precum şi Ion Diaconescu i-au adresat, în urmă cu o săptămînă, o scrisoare lui Miluţ, în care îi contestă acestuia calitatea de lider al partidului şi îl somează nu-şi mai asocieze imaginea celei a lui Coposu, considerînd gestul “impostură”. El a ţinut să menţioneze că, în niciun caz nu şi-ar permite să folosească imaginea “Seniorului” altfel decît în lumina a ceea ce a reprezentat acesta, “o înaltă personalitate a politicii româneşti” şi că, din cauza programului încărcat, nu a reuşit să vorbească personal cu surorile Coposu şi cu Ion Diaconescu.



12