Telegrafic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Telegrafic

Politică 09 Mai 2009 / 00:00 621 accesări

Alegeri la TSD Constanţa

Organizaţia Municipală a Tineretului Social Democrat Constanţa îşi va alege, sîmbătă, 9 mai 2009, echipa de conducere pentru un mandat de doi ani. Tinerii social democraţi îşi vor alege prin vot preşedintele, secretarul executiv, vicepreşedinţii, membrii în Comitetul Executiv, precum şi membrii Consiliului Municipal TSD Constanţa. Conferinţa Municipală a TSD Constanţa va avea loc în sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţene Constanţa, începînd cu ora 11.00. În vederea susţinerii tinerilor social democraţi, la eveniment vor participa lideri marcanţi ai PSD Constanţa.

Caravană democrat - liberală pe biciclete

Start în campania electorală şi în Constanţa. Printre primii care au pornit să convingă electoratul să voteze la euroalegerile din 7 iunie au fost cei de la PD-L, care, cu mic, cu mare, au pornit, vineri, într-un marş pe biciclete pe principalele bulevarde ale municipiului Constanţa. Îmbrăcaţi în portocaliu, în jur de 40 de membri şi simpatizanţi ai PD-L au dat startul campaniei electorale prin a spune: „stop poluării mediului înconjurător”. Pedeliştii au plecat în marşul lor pe biciclete de la sediul PD-L de la Gară. Timp de 40 de minute s-au plimbat pe străzi, atrăgînd privirile curioase ale oamenilor. Unul din promotorii acestei acţiuni a fost şi deputatul PD-L de Constanţa Constantin Chirilă, care s-a aflat, vineri, în fruntea caravanei pe biciclete.

PSD vrea 2,5 milioane voturi la alegerile pentru PE

Secretarul general al PSD, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, că PSD îşi propune să obţină 2,5 milioane de voturi la alegerile europarlamentare, apreciind că actuala campanie electorală este “un antrenament” pentru campania din toamnă, la alegerile prezidenţiale. Zgonea a spus că PSD îşi propune ca în actuala campanie electorală pentru europarlamentare să vorbească cu oamenii cărora să le explice de ce trebuie să vina la vot. El şi-a exprimat speranţa că în zona judeţelor Suceava şi Botoşani electoratul se va întoarce spre un partid de stînga.

PRM promite un comportament civilizat în campanie

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat, vineri, la debutul campaniei electorale, că formaţiunea sa va avea un comportament civilizat, “ca de obicei”, dar va răspunde cu fermitate oricărui atac venit din partea acelora care pozează în salvatorii naţiunii. Vadim a spus că PRM are “nu una, ci două locomotive puternice” pentru alegerile europarlamentare, referindu-se la el şi la Gigi Becali, ocupantul locului doi pe listele partidului pentru PE. Vadim a menţionat, în schimb, sloganurile PRM din afişele electorale: “Doi creştini şi patrioţi vor scăpa ţara de hoţi!”, “Vreţi să scăpăm de canalii? Votaţi Vadim şi Becali!” sau “Hai sub steagul glorios, pentru ţară şi Hristos!”.

Democrat-liberalii pregătesc lansarea candidaţilor la PE

Democrat-liberalii s-au reunit, vineri, în şedinţa Colegiului Director, pentru a pregăti lansarea candidaţilor formaţiunii, care va avea loc sîmbătă la Sala Palatului, dar şi pentru a discuta strategia partidului în campania electorală. PD-L a anunţat deja că va face o campanie pentru alegerile europarlamentare bazată pe fair-play, iar despre bugetul campaniei arăta că este unul “ponderat”, în acord cu actuala stare economică a ţării. În cadrul Colegiului Director urmează să se aprobe şi Platforma program a PD-L pentru aceste alegeri.

Anastase cere mărirea numărului de secţii de vot pentru românii din Italia

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, le-a solicitat, vineri, într-o scrisoare, premierului Emil Boc şi ministrului de Externe, Cristian Diaconescu, să analizeze posibilitatea extinderii numărului de secţii de votare pentru românii de pe teritoriul statului italian. Ea le-a prezentat lui Boc şi Diaconescu situaţia reprezentanţilor comunităţilor de români din Italia în vederea îmbunătăţirii cadrului legal care guvernează relaţiile statului cu românii din afara ţării. Anastase consideră că, pe termen mediu şi lung, ar fi extrem de utilă implementarea unui sistem de vot electronic pentru româniidin străinătate.

România poate accede la un portofoliu de comisar european cu influenţă

Şeful Departamentului de Afaceri Europene (DAE), Vasile Puşcaş, consideră că România poate acceda la un viitor portofoliu de comisar european “foarte creativ şi cu influenţă”. Fostul negociator şef al României cu UE consideră că România trebuie să îşi negocieze poziţia şi pentru Comisia Europeană şi pentru diferite locuri în Parlamentul European. Puşcaş s-a ferit să precizeze domeniul în care ar trebui să activeze viitorul comisar european din partea României, spunînd că aşteaptă ca viitorul preşedinte al CE să propună portofoliile.

Senatorii au decis să publice cheltuielile cu diurnele şi birourile parlamentare

Conducerea Senatului a decis în şedinţa de marţi, ca urmare a solicitării IPP, să fie făcute publice, pe pagina de internet, cheltuielile senatorilor cu privire la indemnizaţii, diurne şi deplasări, precum şi cele referitoare la costurile întreţinerii birourilor parlamentare. “Lunar să se comunice public ansamblul cheltuielilor făcute de senatorii români cu privire la cele două activităţi, activităţi de indemnizaţie, diurnă şi aşa mai departe, şi cea legată de cheltuielile pe birourile senatoriale, deci pe două capitole. Cred că este o formulă care răspunde atît nevoii de transparenţă şi publicitate, cît şi opiniilor exprimate în Biroul permanent la şedinţa trecută”, a spus preşedintele Senatului, Mircea Geoană, în şedinţa din această săptămînă a Biroului permanent. Geoană a explicat, că la propunerea secretarului general al Senatului, Dan Vasiliu, se vor publica, iniţial, “cheltuielile agregate”, urmînd să se decidă “pe măsura derulării, care sînt eventualii paşi următori pentru acest tip de subiect”.

Geoană şi-ar dori o mai bună mediatizare a întrebărilor adresate de senatori

Conducerea Senatului a discutat, în cadrul şedinţei de marţi, necesitatea găsirii unor soluţii pentru mediatizarea întrebărilor şi interpelărilor adresate Guvernului, ca şi răspunsul Executivului, pentru o prezenţă publică mai activă a parlamentarilor. Subiectul a fost adus în discuţie de preşedintele Senatului,Mircea Geoană, care le-a declarat colegilor că”simte nevoia unei optimizări” la capitolul “întrebări, interpelări” al activităţii parlamentare. În formula actuală, întrebărilor şi interpelărilor le este alocat timp de prezentare în ziua de luni, după plen, adică după ora 18.00. De obicei, această perioadă, deşi transmisă radiofonic, nu trezeşte interesul parlamentarilor, în afara celor care au de formulat întrebări, şi nici al media, fiind perceput mai degrabă ca o formalitate. Şi preşedintele Senatului a constatat că “din motive mai degrabă de rutină această porţiune nu are profunzimea şi nu-şi atinge în totalitate scopul pentru care a fost introdusă în orice democraţie consolidată”.



12