Telegrafic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Telegrafic

Politică 30 Aprilie 2009 / 00:00 505 accesări

Ordinea pe buletinele de vot, stabilită azi de BEC

Preşedintele Biroului Electoral Central (BEC), Vasile Alixandri, va stabili, astăzi, prin tragere la sorţi, ordinea pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare a listelor de candidaţi aparţinînd partidelor, precum şi a candidaţilor independenţi. Potrivit legii, candidaţii independenţi vor fi trecuţi la sfîrşitul buletinului de vot în ordinea înregistrării candidaturilor. Tragerea la sorţi are loc după ce, în 29 aprilie, candidaturile pentru alegerea celor 33 de reprezentanţi ai României în Parlamentul European au rămas definitive. Candidaturile definitive sînt aduse la cunoştinţă publică prin afişare la sediul Biroului Electoral Central, la sediiile birourilor electorale constituite, precum şi prin intermediul Societăţii Române de Televiziune şi al Societăţii Române de Radiodifuziune. În şedinţa de ieri, BEC a declarat definitive listele de candidaţi depuse de următoarele partide şi alianţe politice: PD-L, PNL, UDMR, PNŢCD, PSD+PC, PRM, Forţa Civică. De asemenea, sînt definitive candidaturile independente depuse de Elena Băsescu şi Pavel Abraham.

Camera dezbate luni moţiunea simplă a PNL privind agricultura

Moţiunea referitoare la agricultură, iniţiată de 62 de deputaţi PNL, va fi dezbătută luni după-amiază, în plenul Camerei Deputaţilor. Secretarul Camerei, Sever Voinescu, a făcut, ieri, această precizare, după şedinţa Biroului Permanent. Reamintim că deputaţii PNL au depus, după încheierea dezbaterilor şi respingerea prin vot a moţiunii pe tema învăţămîntului, o nouă moţiune, intitulată “Agricultura şi dezvoltarea rurală spre dezastru”, în care solicită demiterea ministrului Agriculturii Ilie Sîrbu.

Orban îi transmite Elenei Băsescu faptul că la Bruxelles nu există podium

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban i-a transmis Elenei Băsescu faptul că “la Bruxelles nu există podium”, în sensul în care l-ar înţelege aceasta, el răspunzînd, astfel, unei întrebări privind candidatura la PE a fiicei mici a preşedintelui. Orban a adăugat că, la Bruxelles, podiumul există pentru a susţine prezidiul sau microfonul. În ceea ce priveşte obiectivele PNL la PE, Orban a afirmat că ţinta liberalior este obţinerea a 22-25% din voturi şi a opt fotolii de europarlamentar.

Camera blochează posturile vacante şi reduce consumurile

Camera Deputaţilor îşi va reduce cu 36 milioane lei bugetul pe 2009, urmînd să fie reduse cheltuielile cu orele suplimentare şi fondul de premii, să fie blocate posturile vacante, deputaţii să nu-şi mai primească în avans indemnizaţia pe luna decembrie şi să se renunţe la achiziţionarea a opt maşini. Potrivit unui memorandum intern aprobat, ieri, de Biroul Permanent, bugetul Camerei va ajunge la 255.813.000 lei, în urma diminuării lui conform Ordonanţei de Urgenţă 34/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009, aprobată de Parlament. Memorandumul precizează că vor fi reduse cheltuielile de personal cu 20. 133.000 lei, prin reducerea numărului de ore suplimentare şi compensarea lor cu timp liber, prin diminuarea fondului de premii şi a numărului de colaboratori, blocarea ocupării posturilor vacante existente la această dată, precum şi a celor estimate a se elibera în cursul anului prin pensionare.

Antonescu speră ca Tăriceanu să-i fie de ajutor în campanie

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, la un post de televiziune, că fostul lider al liberalilor, Călin Popescu Tăriceanu, nu va fi o “piatră de moară” în campania pentru prezidenţiale, el exprimîndu-şi speranţa că acesta va fi un ajutor, ca toţi ceilalţi colegi. Întrebat de ce se teme cel mai mult, liderul PNL a menţionat că “lucrul de care îi este cel mai mult frică e acela de a înşela sau de a nu putea împlini nişte aşteptări, pe care nu le au doar colegii de partid”. La întrebarea ce este mai important, să nu cîştige Băsescu alegerile sau să cîştige Antonescu, liderul PNL a subliniat că pentru el cel mai important lucru este “să existe un alt preşedinte, un alt comportament prezidenţial în România”.



12