Telegrafic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Telegrafic

Politică 29 Aprilie 2009 / 00:00 514 accesări

ARC nu vede cu ochi buni candidatura lui Duda la prezidenţiale

„Grupul de Iniţiativă al Asociaţiei pentru Responsabilitate Civică (ARC) îşi manifestă dispreţul profund faţă de încercarea disperată a fostului suveran al României de a reveni „la locul crimei”, prin scoaterea la înaintare a „ginerelui de import”, aşa-zisul principe Radu, pe care vrea, cu orice preţ, să-l vadă preşedintele României”, menţionează un comunicat de presă remis de ARC. Grupul de iniţiativă care a constituit asociaţia susţine că fiecare cetăţean al României are dreptul, în condiţiile Legii, să candideze la funcţia supremă în Stat, dar, conform Constituţiei, fiecare cetăţean are un alt drept, acela de a fi în cunoştinţă de cauză atunci cînd votează. “Reprezentanţii ARC vor demara acţiunea de informare a cetăţenilor asupra familiei regale şi a pretenţiilor domnului Duda de a deveni preşedintele tuturor românilor, acţiune care va purta numele de “FOAMEA, BĂ!”, considerînd că acesta-i motivul adevărat care îi mînă în luptă pe membrii Casei Regale”, susţin membrii ARC.

Contestaţie a candidaturilor de pe lista PRM pentru europarlamentare, respinsă

O contestaţie împotriva candidaturilor pentru europarlamentare de pe lista PRM, pe care se află şi Gigi Becali, a fost respinsă, ieri, de Tribunalul Bucureşti. Instanţa a respins ca tardivă, contestaţia depusă de Marian Duţu. Surse judiciare au precizat că Duţu este o persoană care a contestat candidaturile pentru europarlamentare ale mai multor partide. Dosarul va fi trimis la Curtea de Apel Bucureşti pentru judecarea recursului. PRM a depus, în 7 aprilie, la BEC, listele pentru PE, pe primul loc aflîndu-se Corneliu Vadim Tudor, urmat de Gigi Becali.

Românii propun adoptarea unei declaraţii privind Moldova la AP NATO

Parlamentarii din Delegaţia României la Adunarea Parlamentară a NATO au început, ieri, demersurile privind adoptarea unei declaraţii referitoare la situaţia din Republica Moldova, care să fie adoptată de Adunarea Parlamentară a NATO, de la Oslo, din perioada 22-26 mai, şi să fie semnată de mulţi parlamentari din statele NATO. Deputatul liberal George Scutaru a afirmat că cei 10 parlamentari români, membri ai Delegaţiei române la Adunarea parlamentară a NATO, urmează să facă “lobby-ul necesar” în cadrul celor trei grupuri politice de la Adunarea parlamentară a NATO - grupul liberal, popular şi socialist - pentru ca această declaraţie să beneficieze de un sprijin cît mai larg.

Delegaţie PD-L condusă de Boc, la Congresul electoral al PPE

Preşedintele PD-L, premierul Emil Boc, alături de alţi lideri şi candidaţi ai partidului la europarlamentare, participă, mîine, la Varşovia, la Congresul popularilor europeni - reuniune extraordinară destinată lansării campaniei electorale pentru Legislativul european. Premierul Emil Boc, preşedintele PD-L, participă, astăzi, la Varşovia, la Congresul Partidului Popular European, din delegaţia română prezentă la eveniment urmînd să facă parte şi Adriean Videanu, Vasile Blaga, Roberta Anastase, Sulfina Barbu, Anca Boagiu şi Monica Iacob Ridzi. Congresul Extraordinar are ca scop adoptarea Manifestului privind alegerile pentru Parlamentul European, precum şi lansarea campaniei electorale pentru europarlamentare. Partidele din România care sînt membre ale PPE sînt PD-L, UDMR şi PNŢCD.

România a prezidat o sesiune a Comisiei ONU

MAE a anunţat, ieri, că România a prezidat cea de-a 18-a sesiune a Comisiei Naţiunilor Unite pentru Prevenirea Criminalităţii şi Justiţia Penală. Din partea României, preşedinţia a fost exercitată de Cosmin Dinescu, director general pentru afaceri juridice în cadrul Ministerul Afacerilor Externe, fost co-agent al României în procesul cu Ucraina de la CIJ. Mandatul de preşedinte este deţinut de România pînă la finalul celei de-a 18-a sesiuni a Comisiei, respectiv în prima parte a anului 2010. Potrivit MAE, statele membre ale Comisiei au adoptat un număr de zece rezoluţii. Acestea se referă la cooperarea internaţională în prevenirea, investigarea, urmărirea penală şi sancţionarea fraudelor economice şi infracţiunile privind identitatea, regulile specifice privind tratamentul femeilor în detenţie, rolul şi supravegherea serviciilor private de securitate. MAE reaminteşte că România a fost aleasă membră a Comisiei ONU ce funcţionează sub egida Oficiului ONU privind Drogurile şi Criminalitatea, la 1 ianuarie 2009, pentru un mandat de trei ani.

Mircea Banias crede că acordul cu FMI va debloca creditările

Senatorul constănţean PD-L Mircea Banias consideră că intrarea în linie dreaptă în privinţa Acordului de Împrumut cu FMI va permite menţinerea unui curs valutar stabil, va permite păstrarea locurilor de muncă şi va duce la dezgheţarea creditării. Banias crede că Guvernul României a negociat cu responsabilitate şi cu grijă faţă de toţi cetăţenii săi, indiferent de starea lor socială şi materială. „Mă aştept ca şi Parlamentul României să dea dovadă că este capabil să se ridice deasupra jocurilor politice şi să ratifice Acordul cu Fondul fără ca partidele parlamentare să recurgă la tergiversări şi la o retorică electorală iresponsabilă“, a declarat Banias. El spune că alături de ceilalţi parlamentari va depune toate eforturile pentru ca Parlamentul Românei să adopte, pînă la finele acestui an, cele trei legi convenite de Guvernul României şi de FMI pentru continuarea reformelor structurale vitale pentru construirea unui stat european.



12