Telegrafic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Telegrafic

Politică 06 Martie 2009 / 00:00 710 accesări

Liderii PSD, la şcoala de pregătire a TSD

Preşedintele PSD Mircea Geoană şi alţi lideri importanţi ai partidului sînt aşteptaţi să participe la şcoala de pregătire politică a Tineretului Social Democrat, ediţia de primăvară, care se va desfăşura în staţiunea Geoagiu Băi, din Hunedoara, de astăzi pînă duminică. Preşedintele TSD Hunedoara, Natalia Intotero, a declarat, ieri, că la dezbateri vor participa peste 150 de tineri social - democraţi din 28 de judeţe din ţară: “Cei mai mulţi tineri vor fi, cum era şi normal, din judeţul Hunedoara\". Conform sursei citate, pînă acum au confirmat prezenţa la şcoala de pregătire politică a TSD preşedintele PSD, Mircea Geoană, miniştrii Ecaterina Andronescu, Ion Bazac, Nicolae Nemirschi, Cristian Diaconescu, precum şi Adrian Năstase, Liviu Dragnea, Marian Vanghelie, Radu Mazăre, Constantin Nicolescu, Valeriu Zgonea şi europarlamentarul Daciana Sârbu. Printre temele care vor fi abordate pe parcursul dezbaterilor se numără cele referitoare la importanţa implicării tinerilor în politică, programul de guvernare 2008 - 2012, importanţa unui pachet social ca o necesitate pentru orice Guvern, poziţionarea României în relaţiile cu ţările membre UE, după doi ani de la aderare.

Valentin Marcel Vrabie, preşedinte al PRM Mangalia

Adunarea Generală pentru Darea de Seamă a Organizaţiei Locale Mangalia a PRM s-a întrunit, aseară, la Casa de Cultură din localitate, pentru a-şi desemna noua conducere, dar şi componenţa noului consiliu de conducere. Preşedintele interimar al filialei din Mangalia, Valentin Marcel Vrabie, a fost reconfirmat în funcţie cu 152 de voturi alături de încă 10 membri ai Consiliului de Conducere. Ex-preşedintele filialei judeţene, Niculae Gheorghe, prezent la şedinţă, a declarat că alegerile s-au desfăşurat normal, fără abateri de la regulament şi fără incidente majore. Vrabie a amintit, însă, că la intrarea în Casa de Cultură s-a confruntat cu o situaţie ciudată. „Pe hotărîrea primarului Mangaliei prin care PRM Mangalia putea să închirieze sala era trecută semnătura lui Ion Anghel, care cataloga adunarea noastră ca fiind ilegală. Ion Anghel a fost aspru criticat de toţi membrii, pentru că nu s-a implicat activ în organizaţie pentru a putea fi desemnat preşedinte al filialei judeţene a partidului”, a declarat noul preşedinte al PRM Mangalia. Pe lîngă organizarea alegerilor de la nivelul filialei, scopul întîlnirii a fost şi efectuarea unei analize a activităţii din ultimii doi ani a PRM Mangalia. Din cei aprox. 200 de membri ai organizaţiei de la Mangalia, în jur de 60 au preferat să plece zilele trecute din formaţiune în semn de protest faţă de desemnarea, de către Corneliu Vadim Tudor, a unui nou preşedinte la cîrma Organizaţiei Judeţene Constanţa a PRM, în persoana lui Ion Anghel, consilier local în Mangalia. Scandalul a izbucnit după ce Biroul Permanent al PRM a decis desfiinţarea întregii conduceri a PRM Constanţa şi desemnarea unui nou preşedinte interimar al filialei constănţene.

Amendamente româneşti la „Educaţia copiilor migranţilor“

Comisia de Cultură şi Educaţie din Parlamentul European a adoptat, ieri, toate amendamentele depuse de către europarlamentarul PD-L de Constanţa, Adrian Manole, la Raportul „Educaţia copiilor migranţilor“. Aceste amendamente introduc în legislaţia europeană armonizarea sistemelor de învăţămînt din statele membre, astfel încît copiii migranţilor să nu mai întîmpine dificultăţi la înscrierea la şcoală în ţara gazdă şi apoi reînscrierea în ţara de origine, implicarea comunităţilor locale în acordarea de ajutor, sprijin şi consiliere copiilor care rămîn acasă, iniţierea de programe de învăţare a limbii ţării-gazdă şi pentru mamele copiilor şi interzicerea formării de şcoli-ghetto, la care să înveţe doar copiii migranţilor. „Sînt mulţumit că am contribuit la rezolvarea acestor probleme, cu care se confruntă nu doar copiii românilor, ci şi cei ai altor ţări. Sînt copii deosebiţi care sînt dezavantajaţi la înscrierea la şcoală, în ţările unde părinţii aleg să muncească“, a afirmat Adrian Manole. Raportul va fi votat în plenul Parlamentului European la şedinţa din aceasta lună, de la Strasbourg.

Nicolăescu ameninţă cu o moţiune simplă

Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu a anunţat, ieri, într-o dezbatere pe tema măsurilor anticriză, organizată de ISL, că, în cazul în care Guvernul Emil Boc nu va veni cu măsuri concrete pentru blocarea efectelor crizei financiare, liberalii vor depune o moţiune simplă la Camera Deputaţilor. “Pe 16 martie va avea loc o dezbatere publică la Camera Deputaţilor pe programul anticriză. Eu sper ca Guvernul Boc să nu vină cu o schiţă, să vină cu mai mult acum, cel puţin aşa cred că ar trebui să facă. Dacă nu, îi punem la dispoziţie programul nostru, îl lăsăm o perioadă de timp să îl studieze, să vadă cum îl preia, ce preia şi cum preia. Dacă nu va fi capabil, va trebui să facem o moţiune simplă, pentru că va trebui totuşi să arătăm ţării că nu se face nimic în domeniul anticrizei“, a susţinut Nicolăescu. El a menţionat că, în cazul în care Guvernul Boc nu face nimic în domeniul blocării efectelor crizei economice şi în domeniul creării locurilor de muncă, atunci liberalii vor încerca, printr-o moţiune simplă, să oblige Executivul “să spună ce nu face“. “Probabil va fi prima moţiune pe care Guvernul va trebui să o suporte din partea opoziţiei“, a adăugat vicepreşedintele PNL.

Renate Weber ar putea deschide lista PNL pentru europarlamentare

Renate Weber ar putea deschide lista candidaţilor PNL pentru alegerile pentru Parlamentul European, a declarat, ieri, preşedintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, care a subliniat că aceasta este “o figură emblematică“ a grupului de parlamentari români la PE. “Apreciez activitatea Renatei Weber la Parlamentul European şi cred că este una din persoanele cele mai îndreptăţite să fie cap de listă“, a spus Tăriceanu. El a adăugat că se bucură că PNL are un reprezentant ca Renate Weber, apreciind că aceasta este \"o figură emblematică\" pentru grupul de parlamentari români din PE. Tăriceanu a mai spus că un alt europarlamentar liberal apreciat este Csibi Magor, care, deşi are doar 26 de ani, este iniţiatorul legii privind etichetarea produselor din UE, dar şi Ramona Mănescu, ce a primit distincţia de cel mai bun tînăr europarlamentar. “Alegerile pentru Parlamentul European nu sînt o scadenţă electorală, ci o miză importantă pentru România\", a spus Tăriceanu, care a arătat că din ce în ce mai multe decizii ce privesc viaţa de zi cu zi din România se vor lua la Bruxelles.



12