Telegrafic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Telegrafic

Politică 01 Noiembrie 2008 / 00:00 492 accesări

Vadim îl acuză pe Tăriceanu

Preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a susţinut, vineri, că premierul Călin Popescu Tăriceanu ar fi încercat, prin intermediul unui senator PNL, să convingă PRM să nu semneze moţiunea de cenzură iniţiată de PD-L. Liderul PRM a mai spus că Tăriceanu “va plăti pentru această lipsă de caracter”. Potrivit lui Vadim Tudor, parlamentarii PRM au răspuns solicitării venite din partea PD-L şi au semnat moţiunea de cenzură intitulată “Educaţia rămîne, Guvernul pleacă”.

Marko Bela consideră că viitorul guvern va trebui să fie unul majoritar

Preşedintele UDMR, Marko Bela, consideră că viitorul guvern va trebui să fie unul majoritar, pentru că nu se poate lucra cu un guvern minoritar şi cu un parlament unde nu există niciun fel de majoritate. Potrivit acestuia, faptul că trebuie să fie un guvern majoritar nu însemnă că va fi dintr-un singur partid majoritar: “Trebuie să existe o coaliţie majoritară, care are o susţinere majoritară în Parlament şi, astfel, o activitate legislativă coerentă şi bine corelată”. El a subliniat că următorul guvern şi următorul Parlament trebuie să aibă, ca prioritate, rezolvarea problemei majorării salariilor profesorilor.

Borbely: Parlamentul a tărăgănat legea minorităţilor în mod neonorant

Vicepreşedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, vineri, că Parlamentul a “tărăgănat în mod neonorant” şi din “interese meschine” adoptarea proiectului de lege privind statutul minorităţilor. Borbely a apreciat că presa maghiară a criticat faptul că acest subiect nu a fost abordat la şedinţa comună de guvern româno-maghiară, însă aceste critici sînt neîntemeiate deoarece Guvernul României şi-a făcut datoria şi a promovat legea încă din 2005, trimiţînd-o către Parlament. El a adăugat că tărăgănarea şi ieşirea din sală pentru a nu exista cvorumul necesar este o atitudine “neonorantă” şi “un pas înapoi în relaţia dintre majoritate şi minoritate”. Borbely a spus că şi acesta este un motiv pentru care liderii Uniunii trebuie să fie în Parlament, pentru a relua discuţiile pe această temă şi chiar mai departe, dacă va fi cazul, în negocierile cu noul guvern.



12