Dumitru Dragomir a demisionat din PRM
Deputatul Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat, ieri, că a demisionat din PRM şi că va candida din partea PD-L la alegerile parlamentare din toamnă. Motivaţia acestuia e simplă: “Mi-am dat demisia de frică, crezînd că de la PRM nu mai pot ieşi (parlamentar - n.r.)”. El a invocat sondajele de opinie făcute publice recent şi care plasează PRM sub pragul electoral de 5%. Dragomir a spus, pe de altă parte, că este singurul parlamentar din opoziţie care, în actuala legislatură, a reuşit să treacă prin Parlament o lege organică.
Vadim o dă în judecată pe Daniela Buruiană
Preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a anunţat, ieri, că a acţionat-o în judecată pe fosta sa colegă Daniela Buruiană, susţinînd că aceasta i-a adus o serie de insulte şi calomnii. Vadim declară că Buruiană este cuprinsă de “o panică maladivă, pentru că nu o primeşte niciun partid şi pentru că trebuie să răspundă, în faţa legii, pentru escrocarea Parlamentului cu peste 100.000 de euro, cînd a folosit acte false”. Liderul PRM respinge afirmaţiile fostei sale colege de partid potrivit cărora ar fi suferit o congestie cerebrală, care i-ar fi provocat o pareză facială, că ar cheltui 20.000 de euro lunar şi că şi-ar petrece concediul la fosta vilă a lui Ceauşescu de la Neptun.
Oltean s-a autonumit preşedinte interimar în PD-L
Deputatul Ioan Oltean, liderul judeţean al filialei Bistriţa-Năsăud a PD-L, s-a “autonumit” preşedinte interimar al organizaţiei a cărei conducere a fost demisă de Biroul Permanent Judeţean pentru slabele rezultate obţinute la alegerile locale. Fostul preşedinte al PD-L Bistriţa, Vasile Moldovan, a demisionat din funcţie imediat după alegeri, la cererea deputatului Oltean, care a solicitat, printr-o scrisoare, întregii conduceri să-şi asume eşecul de la alegerile locale. Moldovan, care a condus Primăria Bistriţa timp de opt ani, a pierdut un nou mandat în faţa social-democratului Ovidiu Creţu.
PNL, acuzat de “campanie electorală mascată”
PSD Cluj va sesiza Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) solicitînd luarea măsurilor în cazul deciziei PNL de a desfăşura o campanie de informare privind votul unimonal, pe care social-democraţii o consideră “o campanie electorală mascată”. “Conform art. 65 lit. l a Legii nr. 35 din 2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, AEP elaborează materiale şi programe de informare şi instruire a alegătorilor asupra sistemului electoral românesc şi asupra respectării deontologiei electorale şi asigură popularizarea acestora. Noi considerăm că singurele autorităţi legale de a demara această acţiune nu pot fi altele decît AEP, Guvernul României sau autorităţile administraţiei publice locale”, arată Vasile Soporan, preşedintele filialei clujene a PSD.