Telegrafic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Telegrafic

Politică 20 Februarie 2008 / 00:00 505 accesări

Fostul ministru al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy, prezent la DNA

Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicaţiilor, s-a prezentat, ieri, la DNA, pentru a dat detalii în dosarul privind atribuirea unui teren Poştei Române prin hotărîre de Guvern, în acelaşi caz fiind audiat săptămîna trecută fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu. El a aflat oficial, ieri, care sînt infracţiunile de care este acuzat în dosarul în care DNA investighează modul în care s-a semnat o hotărîre de Guvern privind un teren al Poştei Române. Nagy a stat circa 15 minute la DNA, timp în care i-a fost prezentată rezoluţia de începere a urmăririi penale împotriva sa. El a refuzat să dea numele celorlalţi învinuiţi din acest caz. Fostul ministru al Comunicaţiilor a subliniat însă că tranzacţia privind terenul Poştei Române a fost perfect legală.

Haşotti: “Solicitările UDMR cu privire la autonomie nu vor fi acceptate de Guvernul Tăriceanu”

Vicepreşedintele PNL Puiu Haşotti a declarat, ieri, că Executivul condus de Călin Popescu Tăriceanu nu va accepta solicitările UDMR cu privire la autonomie. Întrebat dacă atitudinea UDMR în cazul proclamării independenţei Kosovo poate duce la scoaterea formaţiunii lui Marko Bela de la guvernare, Haşotti nu a răspuns tranşant, menţionînd totuşi că o discuţie pe această temă va avea loc la prima şedinţă a Biroului Politic Central al PNL.

PC va vota în favoarea moţiunii simple anunţate de PSD pe tema scumpirilor

Liderii PC au anunţat va vota în favoarea moţiunii simple a PSD pe tema facturilor la energia electrică. Parlamentarii conservatori consideră că, în prezent, facturile la energia electrică sunt printre cele mai mari din Europa, în timp ce pensiile sunt dintre cele mai mici. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, luni, că formaţiunea sa va \"deschide\" către \"contribuţii şi semnături\" moţiunea simplă \"Stop scumpirilor\", pe care o va depune la Senat, urmînd ca prima întîlnire pe acest subiect să fie cu PC.

Meleşcanunu vrea prelungirea mandatului la Apărare

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a infirmat, ieri, informaţiile potrivit cărora ar fi convenit cu premierul să rămînă ministru al Apărării şi interimar la Justiţie pînă după summit-ul NATO, dar şi-a declarat speranţa ca \"măcar de data aceasta ştirea să fie adevărată\". Întrebat dacă preferă varianta de a rămîne ministru al Apărării şi interimar la Justiţie pînă la summit-ul NATO, Meleşcanu ar afirmat că ar fi preferat Ministerul de Externe.

Tăriceanu aşteaptă publicarea deciziei CC în cazul Nicolai

Întrebat de presă cînd va trimite Preşedinţiei cele două propuneri de numire de miniştri, premierul Călin Popescu Tăriceanu a reamintit, ieri, că aşteaptă ca decizia Curţii Constituţionale (CC) în cazul Nicolai să fie publicată în Monitor înainte să transmită Preşedinţiei propunerea de numire a lui Teodor Meleşcanu ca ministru al Justiţiei şi a lui Radu Stroe ca ministru al Apărării. Curtea Constituţională şi-a publicat, săptămîna trecută, motivarea deciziei în cauza Norica Nicolai, arătînd că limitarea la o singură respingere a propunerii de ministru se justifică prin faptul că răspunderea pentru o altă nominalizare revine în exclusivitate premierului

Boagiu depune plîngere prealabilă la Guvern

Vicepreşedintele PDL Anca Boagiu, vicepreşedinte al Comisiei de Afaceri Europene a Parlamentului, a trimis Guvernului o plîngere prealabilă, prin care cere revocarea Hotărîrii de Guvern privind înfiinţarea Consiliului pentru afaceri europene în subordinea Executivului. Boagiu reclamă faptul că respectiva hotărîre încalcă atît Constituţia României, cît şi prevederi ale legii pentru ratificarea Tratatului de Aderare, ale hotărârii Parlamentului pentru înfiinţarea Comisiei de Afaceri Europene şi Ordonanţei pentru înfiinţarea Departamentului pentru Afaceri Europene. Ea mai susţine că actul emis de Guvern contravine prevederilor mai multor acte legislative.

Deputaţii jurişti au amînat dezbaterea OUG privind CNSAS

Deputaţii din Comisia juridică au amînat adoptarea rapoartelor a două proiecte legislative, respectiv Oordonanţei de Urgenţă a Guvernului pentru asigurarea continuităţii activităţii CNSAS şi proiectul de lege iniţiat de senatorul PSD Şerban Nicolae referitor la aceeaşi instituţie. \"Susţin cererea de amînare, cu precizarea ca un amendament să-l amânăm pînă după alegerile locale, iar CNSAS să nu verifice nimic pînă atunci\", a spus, ironic, deputatul PDL Petre Ungureanu. În replică, social-democratul Eugen Nicolicea a ţinut să îi amintească deputatului Ungureanu că orice ordonanţă de urgenţă a Guvernului îşi produce efectele pînă în momentul în care este votată de Parlament.



12