Telegrafic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Telegrafic

Externe 07 Septembrie 2007 / 00:00 598 accesări

SUA - Româncă violată

O româncă de 50 de ani a fost bătută şi violată de un tînăr de 19 ani, în oraşul Sioux Falls din SUA, relatează “Argus Leader”. Angela C. a relatat că se uita la televizor şi bea o bere pe terasa casei, duminică, în jurul orei 01.00. dimineaţa, atunci cînd Clifforinado Dye Jr. s-a apropiat de casă şi a început să se joace cu cîinele ei. Apoi a rugat-o pe femeie să îi ofere o bere. Aceasta spune că s-a dus să îi aducă o bere, dar atunci cînd s-a întors, Dye intrase în casă şi a atacat-o, strîngînd-o de gît. Femeia a reuşit să scape şi a încercat să fugă, însă Dye a prins-o în garaj, a aruncat-o pe maşină şi a sufocat-o pînă cînd a leşinat. După ce s-a trezit, Dye i-a rupt hainele, însă Angela a reuşit să scape din nou şi a încercat să se încuie în maşină. Bărbatul a atacat-o, însă, din nou şi a violat-o. Bărbatul a apucat-o pe Angela de gît, a dezbrăcat-o şi a tîrît-o prin camerele casei, cerîndu-i să îi dea armele şi banii.

Kazahstan - Rachetă rusească prăbuşită

O rachetă rusească ce transporta un satelit de telecomunicaţii nipon s-a prăbuşit, ieri, la scurt timp după lansare. Racheta, de tip Proton, a fost lansată de pe cosmodromul din Baikonur, Kazahstan. Accidentul s-a produs din cauza unei probleme tehnice. Resturile s-au prăbuşit în stepa din Kazahstan. Racheta Proton este alimentată cu un combustibil extrem de toxic, iar specialiştii evaluează acum impactul asupra mediului înconjurător. Rusia are un acord cu Kazahstanul referitor la utilizarea cosmodromului de la Baikonur pînă în 2050, pentru care plăteşte 115 milioane de dolari anual. Kazahstanul a suspendat, joi, lansările cu rachete Proton de pe aerodromul Baikonur, după eşecul lansării satelitului de telecomunicaţii japonez JCSat 11.

Marea Britanie - Opt bombardiere ruseşti interceptate

Aviaţia militară britanică (RAF) a trimis, ieri, patru avioane Tornado pentru a intercepta opt bombardiere ruseşti cu rază lungă de acţiune. Ministerul britanic al Apărării a precizat că aparatele ruse nu intraseră în spaţiul aerian britanic. La primele ore ale dimineţii, patru Tornado F3 ale RAF de la bazele Leeming şi Waddington au fost trimise să intercepteze opt aparate ruseşti care nu intraseră în spaţiul britanic, se arată în comunicatul ministerului. Sky News a precizat că avioanele ruseşti se îndreptau către spaţiul aerian britanic şi s-au întors atunci cînd s-au apropiat aparatele britanice. Este cel puţin al doilea incident de acest gen din ultimele luni. Anterior, Statul Major al armatei norvegiene anunţase că bombardiere ruseşti au fost din nou reperate, joi, în nordul Atlanticului, ceea ce a determinat trimiterea a zece avioane de vînătoare norvegiene şi britanice. Opt bombardiere strategice de tipul TU95 Bear au fost observate în spaţiul internaţional al Mării Barents, joi dimineaţă. La 17 august, preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat reluarea imediată a zborurilor bombardierelor strategice ruse, în mod permanent. Zborurile acestor avioane fuseseră oprite în 1992, după destrămarea URSS, din lipsă de fonduri. De atunci, au fost efectuate doar misiuni punctuale.

Arabia Saudită - Reveniţi acasă de la Guantanamo

16 saudiţi s-au întors, joi, în ţara lor, după ce SUA i-au eliberat din centrul de detenţie de la Guantanamo Bay, unde se află deţinuţi suspecţi de terorism. Ministrul saudit de Interne, prinţul Nayef bin Abdul-Aziz, şi-a exprimat “mulţumirea şi aprecierea pentru cooperarea de care au dat dovadă autorităţile SUA”, sperînd că acest lucru va duce la revenirea celorlalţi saudiţi. Opinia publică din regatul musulman, aliat important al SUA, a criticat aspru modul în care au fost trataţi deţinuţii saudiţi de la Guantanamo. Doi saudiţi figurează printre deţinuţii care s-au spînzurat la acest centru de detenţie, în iunie. SUA reduc numărul de persoane deţinute la Guantanamo Bay pentru a putea închide centrul. Multe din persoanele deţinute la Guantanamo au fost capturate în Afganistan, în urma atentatelor de la 11 septembrie 2001. Numeroşi deţinuţi au rămas acolo timp de mai mulţi ani, fără a fi puşi sub acuzare. Zeci de deţinuţi de la Guantanamo se tem că vor fi torturaţi dacă vor fi trimişi în ţările de origine, arată un raport al Human Rights Watch, organizaţie care cere administraţiei americane să ofere mai multă protecţie.

Nicaragua - Doliu şi deznădejde

Uraganul Felix a provocat moartea a 38 de persoane, dispariţia a 120 şi a lăsat în urmă 50.000 de sinistraţi în Nicaragua. Ciclonul a distrus 5.000 de locuinţe şi a provocat daune importante infrastructurii. O misiune guvernamentală va evalua daunele provocate de uraganul transformat, miercuri, în furtună tropicală. În Honduras, uraganul Felix a forţat evacuarea a 19.447 de persoane, care au fost adăpostite în şcoli sau biserici. Un alt ciclon, Henriette, a traversat, marţi, peninsula Baja California, afectînd în principal nordul Mexicului. Două persoane au murit miercuri, în statul mexican Guyanas, la frontiera cu SUA, din cauza uraganului Henriette. În cursul nopţii de miercuri spre joi, ochiul ciclonului se deplasa spre statul Guyanas. Doi turişti japonezi şi doi mexicani au dispărut pe mare, de marţi după-amiază, în Golful La Paz.



12