Dan Măcelaru, campion naţional la scrimă
La sfîrşitul săptămînii trecute, la Baia Mare a avut loc Campionatul Naţional de scrimă individual şi pe echipe la cadeţi, competiţie în care au participat şi opt sportivi contănţeni. Cele mai bune rezultate au fost înregistrate de delegaţia masculină, care a revenit acasă cu un titlu de campion naţional la individual prin Dan Măcelaru (CS Farul - CSS 1; antrenor Ion Niţulescu) şi cu o medalie de argint în proba pe echipe (Horia Zugravu, Bogdan Ciucuraş, Alin Cristian şi Dan Măcelaru; antrenor Bezem Sebastian). La feminin, echipa formată din Emona Toma, Cristina Raceu, Mădălina Ciucuraş şi Adina Popină (antrenori Horia Gheorghe şi Mihaela Ion) s-a situat pe poziţia a patra.
Aur şi argint pentru atleţii constănţeni
Sîmbătă, în sala de atletism din cadrul Complexului Sportiv “Lia Manoliu” din Bucureşti, s-a desfăşurat cea de-a doua etapă a Grand Prix-ului pentru juniori II. În cadrul competiţiei indoor au participat şi doi atleţi constănţeni, care au reuşit să urce pe primele două trepte ale podiumului din cadrul probei de triplusalt. Astfel, Dragoş Zbarcea (CS Farul; antrenor Cecilia Gevat) a ocupat prima poziţie după ce a sărit 14,44 m, fiind urmat de Dorian Barbu (CS Farul; antrenor Adrian Cojocaru) cu o reuşită de 13,89 m.
IHF vrea turneul preolimpic la Bucureşti sau îl mută în altă ţară
Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a răspuns negativ cererii de derogare făcută de Federaţia Română de Handbal (FRH) pentru ca turneul preolimpic de handbal feminin din luna martie să se desfăşoare într-una din sălile de la Oradea, Cluj sau Tg. Mureş. În răspunsul sosit de la IHF se spune că dacă turneul nu va fi organizat în Bucureşti, în Sala Polivalentă, acesta va fi mutat într-o altă ţară. Regulamentul IHF prevede o sală de cel puţin 4.000 de locuri, singura variantă fiind Sala Polivalentă din Bucureşti. Altfel, turneul preolimpic se va juca în altă ţară, România pierzînd dreptul de organizare. Turneul preolimpic se va desfăşura în perioada 28-30 martie, alături de România urmînd să participe Croaţia, Polonia şi Japonia. România poate organiza turneul preolimpic din luna martie deoarece naţionala feminină a ocupat locul 4 la Campionatul Mondial din Franţa. Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a depus o cerere de închiriere a Sălii Polivalente încă din noiembrie 2007, însă ulterior, în ianuarie, Federaţia Română de Box a programat, pe 29 martie, meciul pentru titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC, al pugilistului român Adrian Diaconu.
Ilie Dumitrescu, ameninţat în timp ce în galeria sa se aflau doi poliţişti
Ilie Dumitrescu a fost atacat ieri de trei bărbaţi, dintre care unul ar fi jandarm, în incinta galeriei de artă a fostului internaţional, în faţa a doi poliţişti în civil care veniseră pentru detalii legate de alte ameninţări primite de fostul fotbalist şi zilele trecute. Potrivit purtătorului de cuvînt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, Ilie Dumitrescu ar mai fi fost ameninţat sîmbătă, iar duminică agresorii au trecut prin faţa domiciliului său, cel mai probabil pentru a-i arăta că ştiu unde locuieşte. Ieri după-amiază, pe cînd poliţiştii se aflau în galerie, au intrat doi bărbaţi. Potrivit martorilor, unul i-a pus pistolul la cap lui Dumitrescu, iar celălalt cuţitul la gît. Un al treilea bărbat aştepta la uşă. Poliţiştii au intervenit imediat, însă au reuşit să prindă doar unul dintre agresori care, potrivit unor surse din Poliţia Capitalei, ar fi angajat al Jandarmeriei.
Jean Pădureanu a fost ieri la DNA
Preşedintele clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, a venit luni dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, însoţit de avocatul său, pentru audieri în legătură cu dosarul privind transferurile de fotbalişti. Reamintim că săptămîna trecută s-au prezentat la DNA Mircea Stoenescu, fostul preşedinte executiv de la Dinamo, Cristian Borcea, preşedintele executiv al FC Dinamo, şi avocatul Sică Puşcoci. DNA a început pe 10 ianuarie urmărirea penală pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani împotriva mai multor oameni de fotbal, pentru transferurile de jucători în străinătate.
Pavel şi Hănescu au urcat cîte o poziţie în clasamentul ATP Entry
Tenismenii români Andrei Pavel şi Victor Hănescu ocupă locurile 82 şi, respectiv 75, după ce au avansat cîte o poziţie în ierarhia ATP Entry, dat publicităţii luni. Hănescu, care în această săptămînă participă la turneul american de la Delray Beach, a acumulat pînă acum 517 puncte, în timp ce Pavel, care joacă în turneul de la Marsilia (Franţa), are 493p. Pe prima poziţie a ierarhiei ATP Entry este elveţianul Roger Federer (6.630p), urmat de spaniolul Rafael Nadal (5.980p), podiumul fiind încheiat de sîrbul Novak Djokovic (5.165p). În ierarhia ATP Race, Pavel şi Hănescu ocupă locul 121, la fel ca şi săptămîna trecută. În clasamentul ATP Race conduce cîştigătorul turneului Australian Open, Novak Djokovic (200p), urmat de Tsonga (155p) şi de Rafael Nadal (114p). Nr. 1 mondial, Roger Federer, este pe locul 4, cu 90 de puncte.
Raluca-Ioana Olaru a avansat un loc în ierarhia WTA
Jucătoarea de tenis Raluca-Ioana Olaru a urcat o poziţie în clasamentul WTA dat publicităţii luni, în care ocupă locul 58, cu 510 puncte. Cealaltă româncă aflată în primele 100 de jucătoare, Edina Gallovits, a înregistrat tot o urcare de o poziţie şi ocupă locul 67, cu 452p. Sorana Cârstea a urcat o poziţie, fiind acum pe locul 107, cu 323p, Monica Niculescu a coborît o poziţie şi se află pe locul 151, cu 237p, în timp ce Anda Perianu a urcat două poziţii şi ocupă locul 175, cu 168p. Justine Henin (Belgia) se află pe primul loc în clasamentul WTA, cu 6.555p, urmată de Ana Ivanovic (Serbia - 3.8279) şi de Svetlana Kuzneţova (Rusia - 3.760p).