Terasă cu produse expirate şi chiloţi puşi la uscat lîngă alimente

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În Eforie Sud

Terasă cu produse expirate şi chiloţi puşi la uscat lîngă alimente

Unitatea a fost închisă de către Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului şi amendată cu 20.000 lei
Eveniment 09 Iulie 2009 / 00:00 1487 accesări

Alimente congelate şi expirate, muşte, produse alimentare amestecate într-un singur frigider, peşte împuţit, cornuri cu ciocolată şi napolitate cu cremă ţinute în soare la temperaturi de peste 30 de grade, dar şi lenjerie intimă pusă la uscat lîngă mîncare, asta au găsit reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC) Constanţa, la o terasă din Eforie Sud. „Este incredibil ce am găsit aici. La fiecare control, mă aştept să găsesc curăţenie şi alimente care să nu pună în pericol sănătatea şi chiar viaţa consumatorului, însă de mult nu am mai găsit aşa ceva”, a declarat comisarul şef al CRPC, Bogdan Dima. Reprezentantul SC „CAR - ALIN” SRL a ripostat la controlul echipei CRPC, motivînd că nu este normal să fie luat la verificare chiar el, în primele zile de lucru. Aproape la fiecare neregulă întîlnită, reprezentantul terasei, dar şi bucătăreasa, au găsit cîte o justificare, însă niciuna care să-l mulţumească pe comisarul şef. „Mîncarea din frigider era a noastră, a personalului, la fel ca şi produsele care sînt expirate”. „Nu există niciun fel de scuză la aşa ceva. Turiştilor trebuie să li se servească mîncare proaspătă, nu preparată din alimente expirate”, explică Bogdan Dima. Toate alimentele improprii consumului uman au fost distruse, iar terasa a fost închisă temporar pînă la remedierea deficienţelor, dar a primit şi o sancţiune de 20.000 lei. Comisarul şef a atras atenţia tuturor comercianţilor, să aibă mare grijă la depozitarea produselor alimentare, mai ales că pot apărea probleme grave de sănătate. Reamintim că, la finele lunii iunie, o tînără din Constanţa a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), după ce a mîncat un corn cu ciocolată, cu modificări organoleptice. „Era în şoc anafilactic (o reacţie alergică mortală - n.r.). Dacă nu se intervenea în timp util, pacienta ar fi putut să moară. Ne-a spus că a mîncat un corn cu ciocolată”, a declarat dr. Florian Stoian, purtătorul de cuvînt al SCJU. Tînăra a avut noroc pentru că medicii au intervenit în timp util. „A fost internată pe secţia anestezie terapie intensivă, unde a primit toate îngrijirile de care a avut nevoie”, a adăugat medicul. Cazul tinerei nu a fost singular, însă a fost catalogat de medici ca fiind cel mai grav. În nici 12 ore, în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU), din cadrul SCJU, au ajuns şase cazuri de urticarie, o cifră mare, potrivit medicilor. „Au fost reacţii alergice, în principal, la alimente”, a explicat dr. Stoian. Cazurile care s-au prezentat în UPU şi-au continuat tratamentele în ambulator, însă sînt şi situaţii cînd pacienţii sînt internaţi la secţia exterioară a SCJU, Dermato-Venerice, unde, de asemenea, de la începutul sezonului, au ajuns mai mulţi bolnavi.



12