Terorismul inerent al vieţii cotidiene, dezvăluit la Teatrul de Stat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În această seară

Terorismul inerent al vieţii cotidiene, dezvăluit la Teatrul de Stat

Cultură 17 Octombrie 2008 / 00:00 684 accesări

Teatrul de Stat din Constanţa invită publicul de la malul mării, în această seară, la ora 19.00, la premiera spectacolului „Terorism“ de Vladimir şi Oleg Presniakov. Piesa montată de Felix Alex aduce pe scena teatrului actori din generaţii diferite: Nina Udrescu, Diana Cheregi, Marian Adochiţei, Remus Archip, Laura Bilic, Pavel Bîrsan, Andrei Cantaragiu, Costina Ciuciulică, Ştefan Covaci, Iulian Enache, Diana Lupan, Lana Moscaliuc, Elias Ferkin Musuret sau Turchian Nasurla. De asemenea, publicul îl va putea vedea în spectacol şi pe Marius Bodochi, actor al Teatrului Naţional Bucureşti. Regizorul Felix Alexa semnează versiunea scenică, precum şi ilustraţia muzicală a piesei. Scenografia este realizată de Diana Ruxandra Ion.

Piesa, care se axează pe violenţa interioară a personajelor, pe terorismul care există în viaţa cotidiană, promite să marcheze spectatorul, obişnuit să vină la teatru doar pentru a se relaxa. Potrivit regizorului Felix Alexa, spectacolul, deşi este încărcat cu mult umor negru, mult cinism, are şi partea lui de poezie, reuşind să emoţioneze. „Terorism“ se va juca la Teatrul de Stat mîine seară, dar şi duminică.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, ieri, cererea Teatrului de Stat din Constanţa - care solicita difuzarea în regim de campanie de interes public a unui spot de promovare a premierei „Terorism“ – şi a aprobat promovarea în regim social a unui spot de promovare a premierei spectacolului.

Oleg şi Vladimir Presniakov, născuţi în 1969, respectiv 1974, la Ekaterinburg, au studiat Literele şi au fondat apoi un teatru experimental. Fraţii Presniakov, cei mai jucaţi dramaturgi ruşi din lume după A. P. Cehov, au devenit celebri în 2003, atunci cînd piesa „Terorism“ a avut premiera la Teatrul Royal Court din Londra. Piesa a fost pusă pentru prima dată în scenă în 2002, la Moscova, la Teatrul de Artă, de către Kiril Serebrenikov. Succesul de care s-a bucurat spectacolul a făcut ca piesa să fie tradusă în germană, portugheză şi suedeză. Cei doi au mai scris „Spirite captive“, „Renaşterea pămîntului“ sau „În rolul victimei“.



12